Η ελληνική κουζίνα είναι αδιαμφισβήτητα ασύγκριτη. Η παράδοση στη γαστρονομία μας, ωστόσο, αποτελεί βάση αλλά και έμπνευση για την δημιουργία γευστικών και δημιουργικών μεζέδων, πιστών στην παράδοση, ωστόσο, παρουσιασμένων στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους με ένα σύγχρονο twist. Πού θα τους απολαύσετε; Στα στέκια που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Σερσέ Λα Φαμ

Σερσέ λα φαμ

Στην καρδιά της Αθήνας, επί της Μητροπόλεως (νο 46) το Σερσέ Λα Φαμ ξεχωρίζει για την αισθητική γαλλικού μπιστρό και την «πειραγμένη» εκδοχή ελληνικών, παραδοσιακών μεζέδων. Βασισμένοι σε συνταγές από διάφορα σημεία της χώρας, διακρίνονται για το γευστικό τους ενδιαφέρον. Συνοδεύονται ιδανικά με ρακή ή τσίπουρο. Την εμπειρία εδώ ολοκληρώνει ένας παραδοσιακός ελληνικός καφές στη χόβολη με λουκουμάκι.

Ergon House

ERGON house

Η αρχή για το επιτυχημένο concept έγινε στη Θεσσαλονίκη, εκεί που σίγουρα γνωρίζουν από νόστιμους μεζέδες, και η συνέχεια ήρθε τόσο με καταστήματα στο εξωτερικό όσο και με αυτό της Αθήνας. Στο Ergon House (Μητροπόλεως 23) την τιμητική τους έχουν οι ελληνικές γεύσεις, ιδωμένες στην πιο δημιουργική εκδοχή τους. Στην κουζίνα χρησιμοποιούνται προϊόντα και πρώτες ύλες που θα βρείτε και στο χώρο του deli, στην περίπτωση που θέλετε να προμηθευτείτε επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα για το σπίτι.

Άμα Λάχει

Άμα Λάχει

Η υπέροχη αυλή ενός εκ των δημοφιλέστερων μεζεδοπωλείων στο κέντρο θα συμπεριληφθεί σίγουρα στις αγαπημένες σας. Όσο για τους μεζέδες που σερβίρονται στο Άμα Λάχει (Καλλιδρομίου 69); Το γεγονός ότι γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι τα λέει, στην κυριολεξία, όλα. Στα πιάτα του θα δείτε την ελληνική παράδοση, στην πιο εξελιγμένη μορφή της, παντρεμένη ιδανικά με ένα σύγχρονο twist. Δοκιμάστε οπωσδήποτε, ωστόσο, τις άπαιχτες τηγανητές πατάτες που θυμίζουν εκείνες της μαμάς.

Γρανάδα

Γρανάδα

Μεσογειακοί μεζέδες από την Ελλάδα, αλλά και την Ισπανία, γεμίζουν τα τραπέζια του καφενείου- ρακάδικου Γρανάδα, επί της Μιλτιάδου (νο 11) στο κέντρο της Αθήνας. Αυθεντικό ως προς τη φιλοσοφία του καφενείου, σερβίρει αρωματική γκράπα και γνήσια ρακή, παγωμένες μπύρες και γλυκιά σαγκρία, τα οποία συνοδεύονται άριστα από μικρά πιάτα για όλη την παρέα, εμπνευσμένα και άκρως δημιουργικά, με κάθε μπουκιά τους να ταξιδεύει μία στην Ελλάδα και μία στην Ισπανία.