Ο ιστορικός κι εμβληματικός θερινός κινηματογράφος της Αίγλης Ζαππείου άνοιξε και πάλι τις πύλες του, χαρίζοντας στο σινεφίλ κοινό της πόλης μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία. Πλήρως ανακαινισμένo, με υπερσύγχρονο ήχο, το Αίγλη Cinema είναι φωλιασμένο στο πιο όμορφο σημείο της Αθήνας, μέσα στους κήπους του Ζαππείου, σε ένα καταπράσινο σκηνικό με φοίνικες και τα αρώματα των λουλουδιών να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα.

Κι αν νομίζεις πως αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό δεν μπορεί να απογειωθεί και άλλο, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Ή μάλλον να σπεύσεις να ζήσεις από κοντά τη συνάντηση του Wine is Fine, του πιο hip, «wine bar» της πόλης με την εμβληματική Αίγλη Ζαππείου σε μια βραδιά-εμπειρία. Την Τρίτη 23 Ιουλίου, λοιπόν, στις 21:00, ξέχασε πως έχεις ξεμείνει στην Αθήνα, άσε στην άκρη το μέτρημα για τις μέρες που απομένουν μέχρι να φύγεις για διακοπές και ανακάλυψε τι συμβαίνει όταν η μαγεία της γαστρονομίας συναντά την γοητεία του θερινού κινηματογράφου.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ¨ΑΙΓΛΗ¨ ΖΑΠΠΕΙΟΥ

Η Αίγλη Ζαππείου, με πάνω από έναν αιώνα ζωής, ενώνει τις δυνάμεις της με το Wine is Fine, γνωστό για την παιχνιδιάρικη διάθεσή του και τα εκλεπτυσμένα mini πιάτα γαλλικού στυλ, για μια μοναδική γευστική και κινηματογραφική βραδιά, με έντονο γαλλικό άρωμα. Οι δύο Παριζιάνοι και ο Έλληνας που αποτελούν την τριάδα του Wine is Fine, εμπνέονται από τα κρασιά και τους παραγωγούς, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες. Οι, δε, γαστρονομικές εμπειρίες και τα θεματικά δείπνα όπου η εμπειρία είναι ολιστική, με γνώμονα όλες τις αισθήσεις, αποτελούν μεγάλη τάση.

Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά, το κοινό θα απολαύσει την αριστουργηματική ταινία του Φρανσουά Τρυφώ, «Ζιλ και Τζιμ» του 1962, ενώ το μενού που είναι απόλυτα εμπνευσμένο από την ταινία και τον θρύλο του σινεμά, παραμένει μυστικό. Φυσικά, το κοινό θα μπορεί να γευτεί μια ποικιλία από διαφορετικά, οργανικά κρασιά, αλλά και να προμηθευτεί από το ανανεωμένο μπαρ του σινεμά οτιδήποτε έξτρα θελήσει για να συνοδεύσει την ταινία!

Αίγλη Ζαππείου

Λίγα λόγια για την ταινία «Ζιλ και Τζιμ»

Ο Ζιλ, ένας ντροπαλός συγγραφέας από την Αυστρία, και ο Γάλλος φίλος του Τζιμ, γνωρίζουν την Καθρίν, μια παρορμητική και απόλυτα ελεύθερη στο πνεύμα κοπέλα. Μοιραία, θα δημιουργηθεί ένα ερωτικό τρίγωνο, μποέμικο αλλά και τραγικό ταυτόχρονα, με φόντο την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρωταγωνιστούν: Ζαν Μορό, Όσκαρ Βέρνερ, Ανρί Σερ

Κλείστε, λοιπόν, σήμερα το εισιτήριο σας online και απολαύστε μια εμπειρία θέασης που θα αποτελέσει το πιο δροσιστικό talk of the town του Ιουλίου, στη ζεστή Αθήνα.

Εισιτήρια: more.com