«Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι, μες στα θερινά τα σινεμά, νύχτες που περνούν, που δεν θα ξαναρθούν,
μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά», λένε οι στίχοι του τραγουδιού του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που «έντυσε» με τη φωνή της η Βίκυ Μοσχολιού. Και αλήθεια, ποιος δεν φέρνει στο μυαλό του, όταν ακούει «θερινό σινεμά», τα αρώματα γιασεμιού, τη γεύση λεμονάδας και τα καλοκαιρινά βράδια στην Αθήνα με το φεγγάρι να φωτίζει τον αττικό ουρανό;

Τα θερινά σινεμά έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τα καλοκαίρια της ζωής μας, αλλά και με την ιστορία της ίδιας της Αθήνας. Και ένα από αυτά είναι σίγουρα το Αίγλη Cinema, ο εμβληματικός και ιστορικός θερινός κινηματογράφος της πόλης που επέστρεψε ανακαινισμένος και ανανεωμένος, σηματοδοτώντας και τη νέα εποχή στην οποία πέρασε, πλέον, η Αίγλη Ζαππείου.

Φωλιασμένο στο πιο όμορφο σημείο της πρωτεύουσας, μέσα σε ένα καταπράσινο σκηνικό με φοίνικες, το Αίγλη Cinema στο Ζάππειο είναι η ιδανική επιλογή για μία έξοδο για σινεμά, με ποιότητα και νοσταλγία. Η «αίθουσα» έχει χωρητικότητα 400 ατόμων και πρόκειται για τον παλαιότερο εναπομείναντα θερινό κινηματογράφο της πόλης, μετρώντας περισσότερο από έναν αιώνα ζωής.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ¨ΑΙΓΛΗ¨ ΖΑΠΠΕΙΟΥ
Ο ιστορικός κινηματογράφος που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα αθηναϊκά καλοκαίρια, επέστρεψε ανανεωμένος

Η διατηρητέα πρόσοψή του έχει ανανεωθεί, ενώ οι δύο γύψινες ζαρντινιέρες της εποχής πλαισιώνουν το αέτωμα της κτιστής οθόνης του. Επίσης, έχει εξοπλιστεί με έναν υπερσύγχρονο προβολέα λέιζερ 4K και τον εντυπωσιακό ήχο Dolby 7.1, για μια οπτικοακουστική εμπειρία που δεν συνηθίζεται στα θερινά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φιλοξενήσει και blockbusters φιλμ, όπως το «Bad Boys: Ride or Die» που έκανε τώρα πρεμιέρα στο Αίγλη Cinema, με το κοινό όλων των ηλικιών να απολαμβάνει μία μοναδική εμπειρία από τις κλασικές και άνετες καρέκλες του σκηνοθέτη με τα τραπεζάκια δίπλα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ¨ΑΙΓΛΗ¨ ΖΑΠΠΕΙΟΥ
Εδώ, θα ζήσετε μία οπτικοακουστική εμπειρία που δεν συνηθίζεται στα θερινά σινεμά

Μάλιστα, στο νέο κεφάλαιο του ιστορικού κινηματογράφου, έχουμε και μία «ανατροπή», αφού θα προβάλλονται ταινίες ποιοτικού, αλλά και εμπορικού χαρακτήρα. Στο Αίγλη Cinema, δηλαδή, ο Γιώργος Λάνθιμος «συνυπάρχει» με τον Γουίλ Σμιθ, ανοίγοντας έτσι τις πύλες του σε όλα τα κοινά και όλων των ηλικιών, καθώς θα προβάλλονται και παιδικές ταινίες.

Γιατί, το θερινό σινεμά πέρα από μορφή τέχνης και διασκέδαση, είναι και μία έξοδος και διέξοδος όλων από την καθημερινότητά μας. Είναι ένα νοσταλγικό «ταξίδι» στα καλοκαίρια των παιδικών και νεανικών μας χρόνων, και μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ¨ΑΙΓΛΗ¨ ΖΑΠΠΕΙΟΥ
Στο πλήρως ανακαινισμένο κυλικείο θα βρείτε την καλύτερη σπιτική πίτσα

Το εμβληματικό θερινό σινεμά του Ζαππείου και η ιστορία του

Η ιστορία της Αίγλης στο Ζάππειο ξεκινάει από τον 19ο αιώνα. Κτίστηκε στις αρχές του 1900 και σκοπός ήταν να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους, όπου θα μπορούσαν να απολαμβάνουν τον καφέ τους παρέα με φίλους ή να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας μία θεατρική πράξη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ¨ΑΙΓΛΗ¨ ΖΑΠΠΕΙΟΥ
Το Αίγλη Cinema μπήκε σε μία νέα εποχή, διατηρώντας πάντα ζωντανές τις ρίζες του παρελθόντος του

Ο θερινός κινηματογράφος της Αίγλης, μία από τις παλαιότερες «αίθουσες» της Αθήνας, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1910, στην Αθήνα της μπελ επόκ και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του συγκροτήματος. Είναι χαρακτηρισμένος διατηρητέος ως προς τη χρήση και ως προς τις κτιριακές υποδομές. Το 1998 και το 2000 εγκρίθηκε από την αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΠΟ, μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησής του βάσει της οποίας έγιναν εργασίες για τον εκσυγχρονισμό και την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων.

Έναν αιώνα σχεδόν μετά, η Αίγλη Ζαππείου μεταμορφώνεται ριζικά και στο πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο θερινός κινηματογράφος, ο οποίος διατηρεί ζωντανές τις ρίζες του, σε ένα υπέροχο «πάντρεμα» του παρελθόντος με το παρόν.