Μια νέα άφιξη έδωσε το παρών στο Κολωνάκι (επί της Σίνα) στις αρχές Ιανουαρίου του 2015, η οποία υπόσχεται να μας χαρίσει άκρως ρομαντικές στιγμές στην καρδιά της πολυσύχναστης περιοχής. Ο λόγος για το cafe-ζαχαροπλαστείο Πορτατίφ, που ξεχωρίζει για τις χαρακτηριστικές παριζιάνικες πινελιές στη διακόσμησή του.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, διακρίνεται για τα χειροποίητα, σπιτικά γλυκά δια χειρός Τάσου Λύτρα (ιδιοκτήτης και ζαχαροπλάστης) και την ποικιλία σε ροφήματα (σοκολάτες και τσάι). Σε καθημερινή βάση παρασκευάζονται στην κουζίνα του Πορτατίφ γλυκά ημέρας, ενώ σταθερές επιλογές είναι οι τάρτες (σοκολάτα με φρούτα, κρέμα ζαχαροπλαστικής με φρούτα, bueno κ.α.), τα προφιτερόλ, η μηλόπιτα και η lemon pie, τα cheesecake και τα χειροποίητα κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα, bueno, κρέμα ζαχαροπλατικής με φράουλες ή βουτύρου. Αν είστε τυχεροί, μάλιστα, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ακόμη και γαλακτομπούρεκο ή carrot cake.

Από τα ιδιαίτερα ροφήματα σοκολάτας –παρασκευάζονται από κανονική λιωμένη σοκολάτα και όχι σκόνη– δοκιμάστε την Πορτατίφ με σοκολάτα υγείας, κανέλα και πορτοκάλι ή εκείνη με την σοκολάτα γάλακτος με αστεροειδή γλυκάνισο. Αν είστε λάτρεις του τσάι, οι προσεγμένες επιλογές από τον Δρόμο του Τσαγιού, φυσικά με ωραία αρώματα, ικανοποιούν κάθε σας ανάγκη.

Tip: Στο ήρεμο περιβάλλον του Πορτατίφ απολαύστε τον καφέ και το γλυκό της επιλογής σας συνοδεία jazz και γαλλικών μουσικών, σερφάροντας ταυτόχρονα στο ίντερνετ καθώς διαθέτει free wi-fi. Μάλιστα, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον και για τη δουλειά σας.

Info:

Καθημερινά: 09.00-23.00

Τιμές: 2 ευρώ (espresso), 3 ευρώ (cappuccino), 3,5-4 ευρώ (ρόφημα σοκολάτας)

Σίνα 21, Κολωνάκι, Αθήνα

Τηλ. 210 3621866

www.facebook.com/portatifcafe