Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη, στο Κολωνάκι, ένα νέο στέκι σας κρατάει συντροφιά όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η paninoteca Pane Salame Panino Gourmet ανήκει στην κατηγορία των slow fast food και εισάγει στην Αθήνα για πρώτη φορά την ιταλική φιλοσοφία των gourmet sandwiches.

Ιθύνων νους της είναι ο ιταλός Antonio Tutera, ο οποίος ζει στην Ελλάδα 25 χρόνια και κατάφερε να δημιουργήσει ένα αρκετά ενδιαφέρον μαγαζί με αυθεντικά ιταλικό αέρα.

Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η μεγάλη ποικιλία (περισσότερα από 30) σε σάντουιτς με βάση την τσιαπάτα και αυθεντικά, ιταλικά προϊόντα, που εισάγονται απευθείας από τη γείτονα χώρα. Ταυτόχρονα, το μενού είναι εμπλουτισμένο με διάφορα burgers, σαλάτες και ατομικές ποικιλίες, ενώ δεν λείπουν οι προτάσεις σε pasta και ριζότο.

Από τα εμπνευσμένα και πρωτότυπα panini ξεχωρίζουν αυτό με το προσούτο, τα άγρια μανιτάρια πορτσίνι και την παρμεζάνα, εκείνο με τα άγρια χόρτα και το ιταλικό λουκάνικο σχάρας, καθώς και εκείνο με τον ξιφία, τις γλυκές πιπεριές στο φούρνο, την κάπαρη και το μπαλσάμικο. Διαθέτει και προτάσεις vegetarian, όπως το panini με τη βουβαλίσια μοτσαρέλα, τα κολοκυθάκια σχάρας και το δυόσμο.

Το βράδυ απολαύστε ένα ποτήρι μπύρα, κρασί ή prosecco συνοδεύοντας με κάποια από τις ατομικές ποικιλίες. Αξίζει να γνωρίζετε ότι διαθέτει και γλυκά, με best seller τα cheesecake, προφιτερόλ και γαλλική gateaux σοκολάτας.

Tip: Σε καθημερινή βάση τα απογεύματα διοργανώνει aperritivo, με έναν πλούσιο μπουφέ με αυθεντικά, ιταλικά, προϊόντα.

Info

Καθημερινά: 09.00-02.00

Τιμές: 3,20 ευρώ (freddo cappuccino), από 3,20-5,60 ευρώ (sandwich)

Μηλιώνη 8, Κολωνάκι
+30 210 3613829
www.facebook.com/panesalamekolonaki