Ο βρετανός οδηγός αγώνων Mark Higgins, πήρε ξανά το ρεκόρ από τον …εαυτό του στο Isle of Man, με την προηγούμενη καλύτερη επίδοση να έχει επιτευχθεί το 2011, ξανά με ένα Subaru WRX STI.

Πριν ασχοληθούμε με τα ευχάριστα, οφείλουμε να αποτίσουμε έναν φόρο τιμής στους δύο νεκρούς μοτοσικλετιστές της φετινής διοργάνωσης του Isle of Man TT. Λόγος γίνεται για τους Bob Price και Karl Harris, δύο ανθρώπους που πλήρωσαν με τη ζωή τους το πάθος τους για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αλλάζοντας θέμα και διάθεση, επανερχόμαστε στα ευχάριστα των ρεκόρ. Ο Βρετανός, λοιπόν, πρωταθλητής των ράλι Mark Higgins, κατάφερε στο φετινό Isle of Man TT Road Course να σπάσει το ρεκόρ του 2011, που είχε επιτύχει ο ίδιος, οδηγώντας ξανά ένα (παλαιότερο) Subaru WRX STI.

Ο χρόνος του ήταν 19 λεπτά και 26 δλ. και η μέση του ταχύτητα 187,4 χλμ./ώρα, μια επίδοση γρηγορότερη κατά 30,7 δλ. από την παλαιότερη, ενώ η νέα μέση ταχύτητα ήταν ταχύτερη κατά περίπου 5 χλμ./ώρα από την προηγούμενη.

Ο Mark Higgins δήλωσε σχετικά: «Το σασί του αυτοκινήτου ήταν πολύ καλύτερο. Χαίρομαι για το νέο ρεκόρ, αλλά πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα».

Το 2015 WRX STI του Higgins είναι αμερικάνικων προδιαγραφών, με ορισμένες τροποποιήσεις, όπως το roll-cage , τα αγωνιστικά καθίσματα και το «πειραγμένο» σύστημα ανάρτησης, ενώ τα ελαστικά του είναι Dunlop Derezza.

Πηγή: autotriti.gr