Η Ford παρουσιάζει σε ένα παγκόσμιο, εικονικό κοινό στο Goodwood Speed Week (16-18 Οκτωβρίου) τις δυνατότητες των νέων πρωτοτύπων της, καθώς και εκείνες των οχημάτων παραγωγής υψηλών επιδόσεων, όπως η Mustang Mach E 1400 1 και το νέο Puma ST.

Με προβλεπόμενη μέγιστη ισχύ που υπερβαίνει τους 1.400 ίππους, η ηλεκτρική Mustang Mach-E 1400 (1.419 ίππων) αποτελεί την επιτομή των ακραίων επιδόσεων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το extreme πρωτότυπο της Ford θα επιδείξει τις ικανότητές του για πρώτη φορά στο Goodwood Motor Circuit, που βρίσκεται κοντά στο Chichester της Μ. Βρετανίας, στα χέρια του Vaughn Gittin Jr., ιδρυτή της RTR Vehicles και πρωταθλητή σε αγώνες drift.

Την δύναμη της ηλεκτροκίνησης στον μηχανοκίνητο αθλητισμό εκπροσωπεί  και το STARD Ford Fiesta ERX, το οποίο πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο Goodwood, συμμετέχοντας στο Drift Competition. Το Fiesta ERX είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό rallycross όχημα που βασίζεται στο Fiesta ST, το οποίο εξελίχθηκε από τους ειδικούς σε αγώνες ράλι της STARD ώστε να πληροί τους κανονισμούς Projekt ERX του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross της FIA. Οι τρεις ηλεκτροκινητήρες του ηλεκτρικού πρωτότυπου αποδίδουν πάνω από 600 ίππους και συνδυασμένη ροπή 1.000 Nm, που μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης και κιβωτίων δύο ταχυτήτων σε κάθε άξονα. Η επιτάχυνση 0 100 ολοκληρώνεται σε 1,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ/ώρα. Το ηλεκτρικό Fiesta ERX συμμορφώνεται με τους κανονισμούς World RX, και είναι διαθέσιμο με εξοπλισμό για αγωνιστική χρήση.

Στο διάσημο festival θα εμφανισθεί επίσης, το Puma ST, το πρώτο SUV της Ford Performance στην Ευρώπη, που διαθέτει εξελιγμένες λύσεις με την υπογραφή της Sports Technologies, όπως το μοναδικό στην κατηγορία του και προαιρετικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD), τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ελατήρια κατανομής φορτίων στον πίσω άξονα και τα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης.

Φέτος, η μοναδική στα χρονικά εκδήλωση Goodwood SpeedWeek, συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από το Goodwood Festival of Speed και το Goodwood Revival, μεταδίδοντας διαδικτυακά και ζωντανά όλη την αγωνιστική δράση στην πίστα.