Ένα «φτιαγμένο» αγωνιστικό όχημα, για ένα ειδικού τύπου ράλι δημιούργησε η Nissan σε συνεργασία με το τεχνικό τμήμα της Nismo, για να συμμετάσχει στο Gumball 3000 Rally 2013, που ξεκινά το Σάββατο 18 Μαΐου.

Η Nissan αποκάλυψε το «πειραγμένο» 370Z Nismo, που θα λάβει μέρος στο Gumball 3000 Rally του 2013, το οποίο θα ξεκινήσει το Σάββατο 18 Μαΐου, στην Κοπεγχάγη.

Για το φετινό ράλι-happening πέρα από τους δανούς πρωταγωνιστές, ένωσαν τις δυνάμεις τους, τόσο ο γαλλικός εκδοτικό οίκος L Ecurie, όσο και το περιοδικό INTERSECTION.

Το Gumball 3000 είναι μια πανευρωπαϊκή, μη-ανταγωνιστική παρέλαση αγωνιστικών οχημάτων, ως επί το πλείστον fantasy, η οποία ξεκίνησε το 1999.

Το 370 Nismo έχει καταχωρηθεί ως αυτοκίνητο No 56, ως μια αντιστοίχιση προς το «Garage 56», μια επιλογή της Nissan για το περσινό 24ωρο αγώνα του Le Mans σε συνεργασία με τη DeltaWing.

Χαρακτηριστικά είχε ανακοινωθεί πέρυσι στον αγώνα Le Mans, ότι η Nissan θα επιστρέψει το επόμενο έτος με ένα αγωνιστικό πρωτοποριακό αυτοκίνητο, όπερ και έγινε με την τεχνογνωσία της Nismo, η οποία ειδικεύεται σε τέτοιου είδους βελτιώσεις.

Τέλος ας σημειώσουμε ότι Gumball 3000 Rally 2013 θα τερματίσει στο Μονακό το μεθεπόμενο Σάββατο, στις 25 Μαΐου και η τελετή λήξης θα γίνει στην πίστα Grand Prix της Formula 1.

Πηγή: autotriti.gr