O Peter Schreyer, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα της Kia, γίνεται ο πρώτος ξένος πρόεδρος της κορεατικής φίρμας!

Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην Ιστορία της Kia, ένας μη Κορεάτης, αναλαμβάνει τις τύχες της εταιρείας, διατηρώντας παράλληλα το γενικό πρόσταγμα, σε ό,τι αφορά στο σχεδιαστικό τμήμα, καθώς «συνταγή που πετυχαίνει, δεν αλλάζει»!

Ο 59χρονος Schreyer, είναι μια σημαντική μορφή στον τομέα του σχεδιασμού αυτοκινήτων. Μέχρι το 2006 εργαζόταν στο VW Group, βάζοντας την υπογραφή του, μεταξύ άλλων, σε δημοφιλέστατα μοντέλα, όπως το Audi A3, το ΤΤ και το Passat.

Την τελευταία 6ετία και αρχής γενομένης από την πρώτη γενιά του Ceed, είναι ο άνθρωπος που ενίσχυσε την ευρωπαϊκή ταυτότητα των μοντέλων της Kia, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μετοχές της, ενώ και τα… αμερικάνικα sedan, Forte και Optima, φέρουν τη σχεδιαστική υπογραφή του.

Ο 59χρονος Βαυαρός, δηλώνει απόλυτα αφοσιωμένος στην Kia και αποφασισμένος να συνεχίσει, με αυξημένες αρμοδιότητες, το έργο που άρχισε το 2006.

To εικονιζόμενο pro_ceed GT, είναι ένα από τα πρόσφατα εντυπωσιακά σχέδια του Schreyer.

Πηγή: autotriti.gr