Ένα ακόμα βήμα έκανε η Skoda για να αυξήσει τις παγκόσμιες πωλήσεις της με το λανσάρισμα του νέου Skoda Rapid που παραπέμπει έντονα σε Sedan έκδοση της Fabia.

Η Skoda αποκάλυψε ένα νέο sedan μοντέλο στο εργοστάσιο της δυτικής Ινδίας, το οποίο αποτελεί ένα entry level στην κατηγορία των sedan και θα ονομαστεί Skoda Rapid. Προς το παρόν, η παραγωγή του θα παραμείνει στην Ινδία, αλλά δεν είναι απίθανο να συναντήσουμε το ίδιο μοντέλο και στην Ευρώπη.

Το όνομα Rapid είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από ένα πισωμήχανο Skoda Coupe που είχε κατασκευαστεί στα μέσα του 1980. Το νέο μοντέλο των 4,39 μέτρων μήκους κατηγοριοποιείται ανάμεσα από τη Fabia και την Octavia. Το ύψος του φτάνει τα 1,47 μέτρα, ενώ προσφέρει αρκετό όγκο στο χώρο αποσκευών, φτάνοντας τα 500 λίτρα.

Η παραγωγή του Rapid ξεκίνησε πρόσφατα, αλλά οι πωλήσεις θα αρχίσουν στο τέλος τους 2011. Όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα από έναν 1,6 λίτρων βενζινοκινητήρα και έναν turbo πετρελαιοκινητήρα, οι οποίοι αποδίδουν 103 ίππους έκαστος.