Η Škoda Auto ανανέωσε τα δυο μικρά της μοντέλα Scala & Kamiq. Οι επανασχεδιασμένες μπροστινές και πίσω ποδιές καθώς και οι πιο έντονα σχεδιασμένοι προβολείς προσθέτουν ακόμα πιο σπορ αίσθηση στο Scala και συμβάλλουν στην αυξημένη SUV παρουσία του Kamiq. Επιπλέον, και τα δύο διαθέτουν ανανεωμένο εσωτερικό με επιλογές σχεδίασης – Design Selections και νέα βιώσιμα υλικά. 

Τρία επίπεδα εξοπλισμού και έξι Design Selections

Το Scala έχει τώρα πιο σπορ χαρακτήρα χάρη στην ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση με νέες ποδιές εμπρός και πίσω, ενώ το Kamiq διαθέτει τώρα ακόμη εντονότερη SUV παρουσία , με σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως ο ασημί διαχύτης με τρία ανοίγματα. Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν επανασχεδιασμένη μάσκα και προαιρετικούς προβολείς LED Matrix. 

Στο πίσω μέρος, η προαιρετική ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών στα Scala και Kamiq περιλαμβάνει και το εικονικό πεντάλ για εύκολο άνοιγμα. Διάφορες Simply Clever λεπτομέρειες είναι επίσης νέες. Με την στάνταρ ψηφιακή οθόνη 8 ιντσών και την οθόνη infotainment 8 ιντσών, ο πίνακας οργάνων στα δύο compact μοντέλα είναι πλέον πλήρως ψηφιακός. Τέσσερις θύρες USB-C με ισχύ φόρτισης 45 watt και ένα Phone Box με ισχύ 15 Watt για ασύρματη φόρτιση και ψύξη είναι διαθέσιμο προαιρετικά. 

Η Τσέχικη μάρκα που ελέγχεται από την VW εισάγει επίσης μια νέα δομή γκάμας με τα τρία επίπεδα εξοπλισμού Essence, Selection και Monte Carlo και έξι Design Selections για το εσωτερικό. 

Kινητήρες

Δύο νέοι 3κύλινδροι κινητήρες 1.0 TSI από τη γενιά evo2 της οικογένειας κινητήρων EA211 είναι τώρα ακόμη πιο αποδοτικοί, χάρη σε περαιτέρω βελτιώσεις υλικού και λογισμικού. Μεταξύ άλλων βελτιστοποιήσεων, αυτές περιλαμβάνουν μεταβλητό έλεγχο των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής και στροβιλοσυμπιεστών μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) καθώς και μπεκ δέκα οπών για ένα ακόμη πιο ομοιογενές μείγμα αέρα-καυσίμου. Ο 1.5 TSI διατίθεται με βελτιστοποιημένο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων ACT+. Οι κινητήρες της γκάμας των δυο Škoda αποδίδουν ισχύ που κυμαίνεται από 95 έως 150 ίππους.

Πλούσιος εξοπλισμός & ενισχυμένη ασφάλεια

Τα Škoda Scala και Kamiq διαθέτουν πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που διατίθενται στάνταρ και στα δύο. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τα συστήματα υποβοήθησης Front Assist με Ανίχνευση Πεζών, Lane Assist και Traffic Sign Recognition, που βασίζονται σε κάμερα. Η αναβαθμισμένη έκδοση και των δύο μοντέλων διαθέτει τώρα και Easy Light Assist, που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα τη μεσαία σκάλα φώτων. Από το επίπεδο εξοπλισμού Selection και άνω, τα χαρακτηριστικά εξοπλισμού περιλαμβάνουν επίσης Cruise Control με Speed Limiter, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPM+) και εμπρός προβολείς ομίχλης LED. 

Οι τιμές των ανανεωμένων Skoda ξεκινούν από τα 20.900 ευρώ για το Scala Essence (1.0 TSI – 95 ίππων) και από 21.900 ευρώ για το kamiq Essence (1.0 TSI – 116 ίππων).