Με την κυβερνητική μηχανή να έχει πατήσει γκάζι και την ατζέντα να έχει πάψει να είναι μονοθεματική ο πρωθυπουργός αξιοποιεί το μομέντουμ εντός και εκτός συνόρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο και από το Παρίσι όπου βρέθηκε τα προηγούμενα 24ωρα θα μεταβεί την Κυριακή στο Ισραήλ προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να επιβεβαιώσει την ισχυρή στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ, ενώ αναμένεται να συζητηθεί ολόκληρο το φάσμα των διμερών σχέσεων με έμφαση στην αμυντική συνεργασία, αλλά και τις περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία. Την Δευτέρα θα συνεχίσει τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία που ξεκίνησε αμέσως μετά τον ανασχηματισμό και θα βρεθεί στο υπουργείο Υγείας.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές μέσα από τις αποφάσεις και την διαχείριση όλων των προηγούμενων ετών στα οικονομικά του κράτους ήρθε η ώρα της απόδοσης μεριδίου της ανάπτυξης στους πολίτες.

Τρανταχτό παράδειγμα οι αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις που ανακοινώθηκαν χθες με το 60% να προκύπτει από τον εξορθολογισμό της Δομής και της Λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει της «Ατζέντας 2030». Το υπόλοιπο 40% περίπου, αποτελεί τμήμα της γενικότερης εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης που έχει ήδη ανακοινωθεί για την ενίσχυση των αποδοχών του συνόλου των ένστολων.

Κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν για μια δίκαιη μισθολογική μεταρρύθμιση και μια ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Οι ένστολοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές τους, που θα κυμαίνονται από 13% έως και πάνω από 20%, ανάλογα με τον βαθμό, την προϋπηρεσία και τις ευθύνες τους.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση στη Βουλή του 12ετου Προγράμματος των Εθνικών Αμυντικών Δαπανών.

Θέλοντας λοιπόν να συνεχίσει τον δρόμο των λελογισμένων παροχών εντός των δημοσιονομικών ορίων η κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς της προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο και το προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης είναι ότι θα έρθουν και άλλες μειώσεις φόρων.

«Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση», είπε, «είναι να μειώσει και άλλους φόρους και επίκεινται ανακοινώσεις. Μιλάμε για μείωση φορολογικών συντελεστών, τον ΕΝΦΙΑ τον έχουμε μειώσει μέχρι και 50%. Τα κριτήρια μείωσης φόρων θα είναι δύο. Να βγαίνει ο λογαριασμός, για να μην φτάσει ξανά η χώρα να κάνει συζητήσεις για νομίσματα», τόνισε αναφερόμενος στα όσα είπε πρόσφατα η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr και με βάση τις χθεσινές εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής το Σεπτέμβριο, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελίξεις μέσα στη χρονιά, να γίνουν ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο με νέες, σημαντικές μειώσεις φόρων για όλους τους συνεπείς φορολογούμενους.