Την περίοδο  Ιανουαρίου- Ιουνίου 2024, στο εργοστάσιο της Kia που βρίσκεται στη Ζιλίνα της Τσεχίας παρήχθησαν  περισσότερα από 188.000 οχήματα, που αντιπροσωπεύουν μια  αύξηση σχεδόν 3.000 μονάδων & 1,59% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023

Το Sportage αντιπροσωπεύει το 63% της συνολικής παραγωγής, με τις υβριδικές (HEV) και plug-in υβριδικές εκδόσεις (PHEV) να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου ενώ η σειρά Ceed αντιπροσωπεύει το υπόλοιπο 37% της παραγωγής το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Την ίδια ώρα η Kia Slovakia επιβεβαιώνει τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, με οχήματα να εξάγονται σε 79 χώρες το πρώτο εξάμηνο του έτους, με κύριες εξαγωγικές αγορές της μάρκας το Ηνωμένο Βασίλειο (16,5%), η Γερμανία (10,6%), η Ισπανία (10%), η Πολωνία και η Ιταλία (7,6%).

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι, η παραδοσιακή καλοκαιρινή διακοπή λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου 2024. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση σημαντικών τεχνολογικών βελτιώσεων και προετοιμασιών για μελλοντική παραγωγή. Το Press shop έχει προγραμματιστεί να αντικαταστήσει 4 ρομπότ παλετοποίησης ενώ το Body shop θα υποβληθεί σε ανανέωση γενιάς 29 ρομπότ συγκόλλησης, ενώ οι γραμμές παραγωγής θα τροποποιηθούν για την παραγωγή νέων επίσης ηλεκτρικών μοντέλων. Ένα νέο χαρακτηριστικό θα είναι η τοποθέτηση ενός μπροστινού καπό αλουμινίου. Στο Paint shop θα αντικατασταθούν 8 ρομπότ για την εφαρμογή της βασικής βαφής και θα τοποθετηθούν νέες τεχνολογίες που θα επιτρέπουν και την εφαρμογή νέου τύπου ματ βαφής. Το Assembly shop  προετοιμάζεται για την εισαγωγή ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου μέσω τροποποιήσεων και προσαρμογών στις γραμμές παραγωγής.

εργοστασιο

Παράλληλα, η Kia φροντίζει για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στη ζέστη του καλοκαιριού όχι μόνο μέσω της διανομής ιοντικών ποτών, αλλά κυρίως μέσω της λειτουργίας κλιματιστικών μονάδων απευθείας στην παραγωγή Συναρμολογήσεων, Μηχανουργείων και τμήματος του Φανοποιείου. Επίσης, όλες οι ζώνες ανάπαυσης σε χώρους παραγωγής και μη, είναι κλιματιζόμενες.  

Την περίοδο πριν τις διακοπές η εταιρεία καταβάλλει και μπόνους στους εργαζόμενους. Τον Ιούνιο τους κατέβαλε τον 13ο μισθό στο ύψος του 75% – 110% του βασικού μισθού, ανάλογα με τη διάρκεια της απασχόλησης, και τριμηνιαίο επίδομα ύψους 320 ευρώ στους εργαζομένους τον Ιούλιο.