«Η στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία θα επιτύχει χωρίς αμφιβολία τους ”ευγενείς” στόχους της» δήλωσε την Τρίτη (12/4) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ σε εξέλιξη είναι ο πόλεμος.

Μιλώντας σε τελετή στο ρωσικό Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να υπογράμμισε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσει τη Ρωσία και ότι μια σύγκρουση με τις αντιρωσικές δυνάμεις της Ουκρανίας ήταν αναπόφευκτη.

«Οι στόχοι της είναι απολύτως σαφείς και ευγενείς», είπε ο Πούτιν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εστιάζοντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι ο βασικός στόχος της στρατιωτικής εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία ήταν να σωθούν οι άνθρωποι στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, όπου υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές μάχονται εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων από το 2014.

«Από τη μια πλευρά, βοηθούμε και σώζουμε ανθρώπους και από την άλλη, απλά λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας» είπε ο Πούτιν. «Είναι σαφές ότι δεν είχαμε επιλογή. Ήταν η σωστή απόφαση» συμπλήρωσε.