Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί υπερασπίστηκε σήμερα τον επαναδιορισμό του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν στην κυβέρνηση.

«Ο Φιγιόν είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για τη θέση αυτή», δήλωσε ο Σαρκοζί σε απ’ ευθείας συνέντευξη του στη γαλλική τηλεόραση.

«Χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης μου», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι ο Φιγιόν ήταν μαχητικός και συνεργάζεται πολύ καλά μαζί του.

Ο Σαρκοζί προχώρησε στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του την Κυριακή για να μπορέσει να προετοιμαστεί για τις προεδρικές εκλογές του 2012. Ωστόσο στη συνέντευξη του δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Φιγιόν είναι περισσότερο δημοφιλής από τον Σαρκοζί. Το 71% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό ενώ μόλις το 21% τρέφει τα ίδια συναισθήματα για τον πρόεδρο.

Τέλος στην ίδια συνέντευξη ο Γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος προς τα μέλη της G20 δήλωσε ότι επιβάλλεται να αναζητηθεί “ένα νέο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα” για να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική “αταξία”.