Ποσότητα ρεκόρ έκτακτης βοήθειας στα παιδιά που πλήττονται από πρωτοφανείς κρίσεις, όπως στο Ιράκ ή στις χώρες που έχουν χτυπηθεί από τον Έμπολα, παρέχει η UNICEF.

Τον φετινό Αύγουστο η Οργάνωση παρείχε 1.000  τόνους προμηθειών για τα παιδιά που το είχαν ανάγκη. «Η UNICEF ανταποκρίνεται άμεσα σε μια τεράστια ανάγκη που δημιουργείται σε πολλές διαφορετικές χώρες την ίδια στιγμή», τόνισε η Shanelle Hall, Διευθύντρια Εφοδιασμού της UNICEF. Και συμπλήρωσε: «Τώρα είναι ζωτικής σημασίας να μην υπάρχουν εμπόδια στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε οι προμήθειες να φτάσουν στα παιδιά που τις χρειάζονται απεγνωσμένα». πρόσθεσε.

Μέσα σε 27 ημέρες, από τις αποθήκες της UNICEF στην Κοπεγχάγη, έχουν αποσταλεί 33 φορτία με προμήθειες έκτακτης ανάγκης για πιο ταραγμένες περιοχές του κόσμου:

-Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία η UNICEF παρείχε 26 τόνους προμηθειών, που περιείχαν μεταξύ άλλων ιατρικό εξοπλισμό, εμβόλια, μερίδες τροφίμων έκτακτης ανάγκης και υλικό για τη δημιουργία πηγαδιών, για την εύρεση νερού. Στις προμήθειες περιλαμβάνονταν ακόμη, φάρμακα κατά της ελονοσίας, που αποτελεί την κύρια αιτία παιδικών θανάτων στη χώρα.

-Οι εκτοπισμένες οικογένειες και τα παιδιά στο βορειοδυτικό Ιράκ, έλαβαν 500 τόνους προμηθειών, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, μερίδες τροφίμων έκτακτης ανάγκης, νερό, ιατρικές προμήθειες, σκηνές, και έτοιμα προς χρήση διατροφικά σκευάσματα. Η παροχή επίσης από τη UNICEF 4 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της πολιομυελίτιδας, θα προστατεύσει την υγεία των παιδιών, μετά την επανεμφάνισης της νόσου, η οποία οφείλεται στην κατάρρευση των συστημάτων υγείας στην γειτονική Συρία.

-Η προσπάθεια της Λιβερίας ν’ αντιμετωπίσει το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα, ενισχύθηκε με 248 τόνους προμηθειών από τη UNICEF, όπως γάντια λάτεξ, προστατευτικά γυαλιά και φόρμα για την προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού, συμπυκνωμένο απολυμαντικό χλώριο και μια σειρά από βασικά φάρμακα. Η UNICEF βοηθά επίσης την τοπική κυβέρνηση στην αξιολόγηση της ικανότητας εφοδιασμού της χώρας, η οποία είναι αμφίβολη, λόγω της κρίσης.

-Η Παλαιστίνη έχει λάβει 3,5 τόνους σε προμήθειες, κυρίως με τη μορφή των βασικών φαρμάκων για τη συντήρηση νοσοκομείων και μονάδων υγείας, που έχουν καταστραφεί από τις συγκρούσεις στη Γάζα. Η UNICEF έχει επίσης προμηθεύσει τα εμβόλια που είναι απαραίτητα για την προστασία των παιδιών που γίνονται ιδιαίτερα ευάλωτα κατά τη διάρκεια των μαζικών μετακινήσεων πληθυσμών.

-Το Νότιο Σουδάν έχει λάβει 34 τόνους σωτήριων προμηθειών , συμπεριλαμβανομένων των έτοιμων προς χρήση θεραπευτικών τροφών για τα ευάλωτα παιδιά, 50.000 από τα οποία αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να πεθάνουν από υποσιτισμό. Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά κάτω των πέντε ετών στο Νότιο Σουδάν έχουν ανάγκη από θεραπεία για υποσιτισμό οξείας μορφής τη φετινή χρονιά.

-Στη Συρία, η προσφορά της UNICEF, η οποία ξεκίνησε με αερομεταφορές φορτίων πριν από τέσσερα χρόνια, έχει εξελιχθεί σε μια σταθερή παροχή προμηθειών που τον Αύγουστο συμπεριελάμβαναν 89 τόνους με ταμπλέτες καθαρισμού του νερού και σετ εκπαίδευσης. Η UNICEF παρέχει επίσης πάνω από 156 τόνους προμηθειών στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, αλλά και της παροχής νερού στις εκτοπισμένες από τη Συρία οικογένειες, στο Λίβανο και την Ιορδανία.

«Κατά τη διάρκεια πολλαπλών κρίσεων αυτού του μεγέθους, τα παιδιά πρέπει να έρχονται πρώτα. Η UNICEF έχει δεσμευτεί να καλύψει τις ανάγκες τους. Όσο τα παιδιά έχουν ανάγκη, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αυτές τις επείγουσες και τεράστιες επιχειρήσεις εφοδιασμού», κατέληξε η Hall. Όποιος επιθυμεί να κάνει μια δωρεά για τα παιδιά σε επείγουσες ανάγκες, μπορεί να το κάνει στο http://bit.ly/1qWZmTP