Ακόμα και τις προτομές και τα πορτρέτα του Οβάλ Γραφείου άλλαξε ο Τζο Μπάιντεν, βγάζοντας τα αγαπημένα αγάλματα του Τραμπ και αντικαθιστώντας τα με πράγματα της δικής του αρεσκείας.

Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, το Οβάλ Γραφείο φέρει ευδιάκριτες αλλαγές.

Το νέο ντεκόρ το είδαν οι δημοσιογράφοι, τους οποίους κάλεσε στο γραφείο για τις πρώτες φωτογραφίες να υπογράφει μια σειρά από εκτελεστικές εντολές.

Ο Μπάιντεν έβγαλε την προτομή του παλιού προέδρου Άντριου Τζάκσον που είχε φέρει ο Τραμπ και την αντικατέστησε με το άγαλμα του Βενιαμίν Φραγκλίνου.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο νέος πρόεδρος έβαλε την προτομή του Ρούσβελτ, αλλά και τα πορτρέτα του Τόμας Τζέφερσον και του Αλεξάντερ Χάμιλτον.

Στις νέες προτομές συναντάμε αυτή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, της Ρόζα Παρκς και του Ρόμπερτ Κένεντι. Ακόμα και τον λατινοαμερικάνο ακτιβιστή César Chávez έχει στο γραφείο του ο νέος πρόεδρος, αλλά και το άγαλμα μιας φυλής Ινδιάνων Απάτσι.

Αλλαγές συναντάμε και στη διακόσμηση, με νέα χαλιά, κουρτίνες, ακόμα και ταπετσαρίες.

Στο γραφείο βλέπουμε και τις προσωπικές πινελιές του Μπάιντεν, τις οικογενειακές φωτογραφίες και μια εικόνα του γιου που έχει χάσει, Μπο Μπάιντεν.