Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με δηλώσεις σχετικά με την οικονομική του πολιτική, τόνισε σήμερα ότι «οι Αμερικανοί ανησυχούν πάντοτε για τα μεγάλα ελλείμματα και για τις δαπάνες, αλλά η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για την έρευνα και για την παιδεία», στην προσπάθειά της να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα.

«Σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες αποφάσεις, που σχετίζονται με την πορεία του προϋπολογισμού, θα πρέπει κάποιος να διακρίνει μεταξύ ‘μπαλωμάτων’ που όμως δεν φέρνουν ανάπτυξη, ούτε είναι η ‘επένδυση του μέλλοντος’ από τη μία μεριά, και όλων όσων είναι απολύτως αναγκαία για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στο μέλλον, από την άλλη», τόνισε μιλώντας από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Εάν θέλετε, Ρεπουμπλικάνοι, να απορρίψετε το οικονομικό μου πρόγραμμα, τότε παρακαλώ υποβάλετέ μου τις εισηγήσεις σας για την αναθέρμανση της οικονομίας μας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Φρονώ ότι μόνον φόρο-απαλλαγές, αυτό δεν είναι το ‘εργαλείο’ για την ανάπτυξη», που προσδοκούμε, συνέχισε ο πρόεδρος Ομπάμα, που αναφερόταν στο κάλεσμα των Ρεπουμπλικάνων, την επαύριον της νίκης τους στις εκλογές για το Κογκρέσο, «για φόρο-απαλλαγές εδώ και τώρα, γενικώς».