Για έναν άνδρα που έχει τα μάτια του ανοιχτά, τόσο προς το αντίθετο φύλο όσο και προς τις θέσεις πολιτικής ισχύος, δεν ήταν και πολύ ορθή δήλωση. Αλλά αυτό δεν σταμάτησε τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον προκάλεσε αντιδράσεις όταν με μία αναφορά του θέλησε να πει πως οι γυναίκες πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο μόνο και μόνο για να βρουν άνδρα να παντρευτούν, όπως γράφει η εφημερίδα «The Independent».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου δεχόταν ερωτήσεις στην έναρξη του Ισλαμικού Οικονομικού Φόρουμ, μαζί με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Najib Razak.

Σε ερώτηση για την ενίσχυση της εκπαίδευσης γυναικών στο μουσουλμανικό κόσμο, ο Razak απάντησε: «Πριν να έρθω εδώ, οι συνεργάτες μου μού είπαν πως στη χώρα μου, ένα μουσουλμανικό κράτος, από το σύνολο των εισερχομένων στα πανεπιστήμια το 68% θα είναι γυναίκες».

«Πρέπει να βρουν άνδρες να παντρευτούν», συμπλήρωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Εκείνη την ώρα το «αστειάκι» του προκάλεσε την ήπια αντίδραση του ακροατηρίου αλλά όταν γράφτηκε στο Twitter πολλοί χρήστες επιτέθηκαν στον δήμαρχο.

«Έχω μεταπτυχιακό και διδακτορικό αλλά δεν έχω σύζυγο! Μάλλον κάτι έκανα λάθος με την εκπαίδευσή μου», έγραψε η Ally Crockford.

«Έχω πάρει ήδη ένα πτυχίο και βρίσκομαι στη μέση των σπουδών μου για το δεύτερο. Πόσους συζύγους μου εξασφαλίζει αυτό;» διερωτήθηκε η Katie Gray.

«Προσβλητική» χαρακτήρισε την αναφορά του Μπόρις Τζόνσος η εκπρόσωπος των Εργατικών Kate Green καλώντας τον δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη.