Ένας ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε ότι αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση διαμαρτυρόμενος για τις προτεινόμενες μειώσεις στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα τη μείωση σε μόλις 4 έδρες της μικρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ιρλανδού πρωθυπουργού, Μπράιαν Κόουεν.

Ο Κόυεν σχεδιάζει να προχωρήσει το Δεκέμβριο σε περικοπές ύψους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ και χρειάζεται την υποστήριξη των Πρασίνων, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, κάποιων ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και των βουλευτών που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα του για να μπορέσει να τις περάσει.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νόελ Γκρίλις δήλωσε ότι δε θα ψηφίζει πλέον υπέρ της κυβέρνησης μέχρι να δοθούν διευκρινίσεις για τις περικοπές στον τομέα της υγείας, που προγραμματίζονται για την εκλογική του περιφέρεια της δυτικής Ιρλανδίας.

«Αποσύρω την υποστήριξή μου σε αυτή την κυβέρνηση και αν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας επιθυμούν να με συναντήσουν για να συζητήσουμε, είμαι στη διάθεσή τους», δήλωσε ο Γκρίλις σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.