Βουλευτές, γερουσιαστές και πρώην υπουργοί του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας, κατευθυνόμενοι προς το δικαστήριο του Μιλάνου, για να υποστηρίξουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο του Μιλάνου Σαν Ραφαέλε, με επιπεφυκίτιδα και καρδιακές αρρυθμίες.

Οι βουλευτές και γερουσιαστές, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, ξεπερνούσαν τους 200 όταν έφτασαν έξω από το δικαστικό μέγαρο της ιταλικής πρωτεύουσας. Κύρια αιτία της διαμαρτυρίας τους, η νέα αποστολή ιατροδικαστών στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε, για να διαπιστώσουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του μεγιστάνα του Τύπου.

Στους διαδηλωτές συμπεριλαμβάνονται ο γραμματέας του PdL, Αντζελίνο Αλφάνο, η Αλεσσάντρα Μουσολίνι και η βουλευτής Ντανιέλα Σαντανκέ, από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του «Καβαλιέρε».

Κατά πληροφορίες που μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα μέλη του PdL που έχουν εκλεγεί στο κοινοβούλιο αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στις εργασίες του, ωσότου λυθεί το πρόβλημα του Μπερλουσκόνι, που κατά τους ίδιους έχει καταστεί ο στόχος ενός δικαστικού «κατατρεγμού».

Ο πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τουλάχιστον δύο δίκες, μια για διαφθορά και μία σε εξέλιξη για προαγωγή της πορνείας.