Η έλλειψη χώρου για τα πόδια του επιβάτη, τα άβολα καθίσματα και τα ακριβά ναύλα είναι τα κυριότερα παράπονα των Αμερικανών που ταξιδεύουν με αεροπλάνο, μαζί με τις καθυστερήσεις των πτήσεων και τις μεγάλες ουρές στον έλεγχο ασφαλείας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 Αμερικανοί και διενεργήθηκε από την εταιρεία TripAdvisor.com, έδειξε ακόμη ότι παρά τα παράπονα, περισσότεροι Αμερικανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν φέτος αεροπορικώς είτε με εσωτερικές πτήσεις είτε με πτήσεις εξωτερικού, συγκριτικά με το 2012.

Οι ταξιδιώτες εξέφρασαν παράπονα για τους φόρους που επιβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες για τον έλεγχο των αποσκευών και τη μεταφορά χειραποσκευών μέσα στο αεροσκάφος, την επιλογή θέσης, την εκτύπωση της κάρτας επιβίβασης και τις όποιες παροχές εντός του αεροσκάφους.

Παρότι το 38% των ταξιδιωτών ανέφερε ως μεγαλύτερο πρόβλημα την έλλειψη χώρου για τα πόδια, δεν επιθυμούσε να πληρώσει επιπλέον χρήματα γι αυτό.

Μεταξύ των απαντήσεων, η πρόσβαση στο Ίντερνετ στη διάρκεια της πτήσης ήταν κάτι που πολλοί ερωτηθέντες θεωρούν σημαντικό και το ένα τέταρτο από αυτούς απάντησε ότι θα διάλεγαν μία αεροπορική εταιρεία αντί άλλης αν τους πρόσφερε πρόσβαση στο Ίντερνετ εν πτήσει. Το 37% απάντησαν ότι θεωρούν το iPad τους ή κάποια άλλη ταμπλέτα ως απαραίτητα για χρήση στη διάρκεια του αεροπορικού τους ταξιδιού.