Η Τερέζα Μέι είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών λόγω του Brexit. Μόλις χθες oι ηγέτες των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τη συμφωνία διαζυγίου με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και την πολιτική διακήρυξη που περιγράφει τη σχέση μετά το Brexit με τη χώρα αυτή, την πρώτη που κλείνει την πόρτα στο ευρωπαϊκό σχέδιο.

Όπως είναι φυσικό, πέρα από τις πολιτικές της απόψεις, από «κόσκινο» περνάνε και οι στιλιστικές επιλογές. Αίσθηση έχει προκαλέσει το ξύλινο βραχιόλι στο δεξί της χέρι, το οποίο είχε ένα πορτρέτο της μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο και το οποίο έχει εντοπίσει ο φακός σε επίσημες εμφανίσεις της.

Όπως μάλιστα γράφει ο διεθνής τύπος η πρωθυπουργός της Βρετανίας φροντίζει να μην το «κρύβει» κάθε φορά που τη φωτογραφίζουν θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ότι μία γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.

Μάλιστα πολλά μέσα υπενθυμίζουν την ιστορία της Φρίντα Κάλο που στα 18 της χρόνια χτυπήθηκε από λεωφορείο και ζωγράφισε πολλά από τα περίφημα αυτοπροσωπογραφικά της έργα, ενώ με τρομερό πόνο, ξαπλωμένη στο κρεβάτι για μήνες.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση λοιπόν, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μάλλον με το βραχιόλι αυτό η Μέι θέλει να δείξει πως όπως η Φρίντα Κάλο, έτσι και εκείνη δεν θα παραιτηθεί ποτέ.