Ο τίτλος του DISARONNO MIXING STAR 2012 ανήκει δικαιωματικά στον Francesco Cione. Ο ταλαντούχος Ιταλός μπάρμαν στέφθηκε νικητής στο μεγάλο τελικό του διαγωνισμού κοκτέιλ του Disaronno, που πραγματοποιήθηκε στον πολύ ιδιαίτερο χώρο Solar Bar στο Βερολίνο στις 5 Ιουλίου, ανάμεσα σε 16 ταλαντούχους διεθνείς barmen μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Έλληνας mixing star Γιώργος Τσιρίκος.

Με το κοκτέιλ DISAROLLYWOOD, Ο Francesco Cione έπεισε την κριτική επιτροπή και του απονεμήθηκε ο παγκόσμιος τίτλος του Mixing Star 2012 , καθώς και ένα ειδικό βραβείο: χάρη στο Disaronno, το αγαπημένο ιταλικό λικέρ, ο Francesco Cione θα πετάξει στη Βομβάη της Ινδίας σε ένα VIP ταξίδι και θα παίξει ως μπάρμαν σε μία παραγωγή του Bollywood. Το Κοκτέιλ του θα μπει επίσης στο Mixing Star Hall of Fame 2012 που είναι ο οδηγός κοκτέιλ του Disaronno που συγκεντρώνει τις καλύτερες επιδόσεις και τις συνταγές των κοκτέιλ από το Disaronno Mixing Star 2012.

Η δεύτερη διοργάνωση του Disaronno Mixing Star, που είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες μπάρμαν – τους αληθινούς καλλιτέχνες των κοκτέιλ – σημαδεύτηκε από απίστευτη επιτυχία. Από τις αρχές του κάστινγκ, ο διαγωνισμός προσέλκυσε πάνω από 700 επίδοξους Mixing Stars οι οποίοι πέρασαν στην τελική φάση μέσα από τοπικούς διαγωνισμούς εμπνευσμένους από αληθινά κινηματογραφικά σκηνικά σε 16 χώρες από όλο τον κόσμο όπως Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ρωσία, Καναδάς , Φινλανδία, Ισπανία, Κανάρια Νησιά, τη Γαλλία και την Αυστραλία.

Στον τελικό του διαγωνισμού στο Βερολίνου, διαγωνίστηκε και ο δικός μας Έλληνας Mixing Star, Γιώργος Τσιρίκος με το cocktail “Φ”og over Saronno, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Για την τελική φάση του διαγωνισμού, το Disaronno επέλεξε το Βερολίνο, μια κοσμοπολίτικη πόλη μέσα στην καρδιά των νέων τάσεων της Ευρώπης. Εκεί μια ομάδα εμπειρογνωμώνων – που εμπλουτίστηκε από την παρουσία του διάσημου μπάρμαν Dom Costa – έστεψε νικητή στov Francesco Cione, για την «δημιουργία» του, το DISAROLLYWOOD.


DISAROLLYWOOD – Francesco Cione (Μιλάνο):

DISARONNO 4cl
Cardamome Monin 2cl
Χυμό λάιμ 1,5 cl
Χυμό μάνγκο 5cl
Ανθρακούχο χυμό cranberry 4,5 cl

Προετοιμασία:

Παγώνουμε ένα fancy ποτήρι κοκτέιλ και ένα σέικερ με πάγο. Σε ένα άλλο σέικερ ρίχνουμε τα συστατικά: Disaronno, Cardamome Monin, το φρέσκο χυμό λάιμ και το χυμό μάνγκο. Τα αναμειγνύουμε όλα με rolling technique εμπνευσμένο από το ινδικό “Chai Τea” : ρίχνοντας το υγρό από το σέικερ μέσα στο άλλο που έχουμε παγώσει τέσσερις ή πέντε φορές. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα πάντα στο όμορφο παγωμένο ποτήρι και γεμίζουμε το υπόλοιπο με το ανθρακούχο χυμό cranberry από ένα σιφόνι σόδας. Γαρνίρουμε με λαιμ, αποξηραμένο άγριο τριαντάφυλλο και φλούδες λεμονιού. Σερβίρουμε το ποτό σε ένα μικρό δίσκο που περιέχει και Mixing Stars*.

(*Τι είναι τα Mixing Stars: μουλιάζουμε φύλλα λαίμ kaffir, άγρια τριαντάφυλλα, λαίμ, γκρέιπφρουτ και πορτοκάλια σε ζεστό νερό την ώρα που φτιάχνουμε το κοκτέιλ. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω σε ξηρό πάγο, διαλύοντας όλα τα αρώματα γύρω από το ποτό).