Ο Γκόρτνον Μπράουν θα συμβάλλει στις προσπάθειες για τη βελτίωση της πρόσβασης στη μόρφωση και στο Διαδίκτυο στο πλαίσιο μιας φιλανθρωπικής δραστηριότητας την οποία έχει αναπτύξει μετά την εκλογική ήττα του Εργατικού Κόμματος το Μάιο.

Ο Μπράουν, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 2007 έως το 2010 και υπουργός οικονομικών για μια δεκαετία πριν αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας, πέρασε το καλοκαίρι του γράφοντας ένα βιβλίο για την οικονομική κρίση και εργάστηκε στην εκλογική του περιφέρεια στο Κέρκαλντι της Σκωτίας.

Ο Μπράουν θα εργαστεί επίσης για τη φιλανθρωπική οργάνωση Global Campaign for Education’s High Level Panel για την «Εκπαίδευση για όλους», στην οποία μετέχουν εκτός άλλων η διάσημη ποπ τραγουδίστρια Σακίρα και ο Νέλσον Μαντέλα.

Ο Μπράουν θα μετάσχει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης World Wide Web Foundation, η οποία εργάζεται για τη βελτίωση της πρόσβασης του αναπτυσσόμενου κόσμου στο Διαδίκτυο.

Ο 59χρονος πρώην πρωθυπουργός επανήλθε στο κέντρο της επικαιρότητας αυτή την εβδομάδα μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του Τόνι Μπλερ ο οποίος τον χαρακτηρίζει λαμπρό σκοτσέζο αλλά «τρελαμένο».