Παραδοσιακά, τα ζευγάρια ανταλλάζουν βέρες ως σύμβολο της δια βίου αφοσίωσης μεταξύ τους.

Υποτίθεται ότι αυτές αντιπροσωπεύουν έναν άρρηκτο δεσμό. Και βέβαια, σε περίπτωση που ένα ζευγάρι χωρίσει θα είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθούν.

Υπάρχει όμως και μια νέα μόδα, αρκετοί νεόνυμφοι, να κάνουν τους όρκους για αιώνια πίστη και αφοσίωση, τατουάζ. Αντί να φορέσουν δηλαδή πραγματικές βέρες, χαράσσουν στο δάχτυλο τους ένα μόνιμο τατουάζ, το οποίο μπορεί να είναι από ένα απλό μοτίβο μέχρι οι ημερομηνίες του γάμου.

Μεταξύ αυτών μάλιστα που έχουν υιοθετήσει τη νέα αυτή τάση της μόδας είναι και η τενίστρια Kim Clijsters που σε αγώνα στο Wimbledon άφησε να φανεί το τατουάζ που έχει κάνει.

Το μειονέκτημα είναι ότι σε περίπτωση που ο γάμος δεν πάει κατ’ευχήν και θέλει κανείς να ξεχάσει, δεν θα είναι και τόσο εύκολο, αφού το σημάδι στο δάχτυλο θα είναι εκεί να του υπενθυμίζει τις καλές και κυρίως τις κακές στιγμές.

Υπάρχει όμως και ένα πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από την τιμή του. Αντί λοιπόν για χιλιάδες ευρώ, που κοστίζει ένα μονόπετρο, στην περίπτωση της βέρας – τατουάζ αρκεί να πληρώσει κανείς 70 ευρώ.