Τουλάχιστον δώδεκα φορές πυροβόλησαν κατά αστυνομικών αλλά και κατά αστυνομικού ελικοπτέρου, αφού τους είχαν «προκαλέσει» βάζοντας φωτιά σε μία pub στο Μπέρμιγχαμ κατά τις ταραχές που σημειώθηκαν στη Βρετανία τον περασμένο χρόνο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι αστυνομικοί αναζητούσαν καταφύγιο καθώς τα παράθυρα πίσω τους γίνονταν θρύψαλα από σφαίρες τεσσάρων διαφορετικών όπλων.

Η αστυνομία είχε κληθεί μετά το ξέσπασμα φωτιάς στην pub «Barton Arms» στην περιοχή Newtown στις 19 του περασμένου Αυγούστου.

Όταν οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία ομάδα νεαρών που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ρόπαλα κι άλλα αντικείμενα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άκουσαν πυροβολισμούς και προσπάθησαν να καλυφθούν. Ακολούθως τους δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν για τη δική τους ασφάλεια την ώρα που τα τζάμια πίσω τους γίνονταν κομμάτια.

«Τα όπλα στόχευαν τους αστυνομικούς και οι σφαίρες πέρασαν πάνω από τα κεφάλια τους», είπε ο εισαγγελέας. Πρόσθεσε πως η ομάδα των νεαρών ήταν οργανωμένη και είχε φτάσει εκεί έτοιμη για χρήση βίας.

Στο εδώλιο κάθονται έξι ενήλικες και δύο νεαροί.