Εθνικό χαρακτήρισε το πρόβλημα της οικονομίας ο νέος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής, κατά την τελετή διαβεβαίωσης, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο νέος υπουργός, ο οποίος διαδέχθηκε τον Κίκη Καζαμία που παραιτήθηκε για λόγους υγείας, τόνισε ότι «χρειάζονται θυσίες από όλους» και δήλωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση των προκλήσεων, που θα αντιμετωπίσει δεδομένων των προβλημάτων της οικονομίας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Σιαρλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας και ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση τους.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι ο διορισμός του Βάσου Σιαρλή «αποτελεί διορισμό ανθρώπου με επαγγελματική επάρκεια, εντιμότητα, γνώσεις και πολύπλευρες εμπειρίες στα θέματα της οικονομίας».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών σπούδασε λογιστική στο Λονδίνο. Το 1985 προσλήφθηκε στο συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, στο οποίο υπηρέτησε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Από τον Μάιο του 2010 κατείχε τη θέση του πρώτου Γενικού Διευθυντή, ενώ παράλληλα διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου κατά τα έτη 2009-2010.

Το Νοέμβριο του 2011 διορίστηκε πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.