Η αντιπολίτευση της Υεμένης και το κόμμα του απερχόμενου προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ κατέληξαν σε συμφωνία για τη σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης η οποία θα ηγηθεί της χώρας ως τις πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2012, δήλωσε στέλεχός της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς σήμερα.

Βάσει της συμφωνίας, το κόμμα του Σάλεχ θα κρατήσει τα υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών και Πετρελαίου, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αναλάβουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Διεθνούς Συνεργασίας, Πληροφόρησης και Οικονομικών, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Οι εκλογές πρόκειται να γίνουν το Φεβρουάριο.

Νωρίτερα σήμερα, δυνάμεις πιστές στην απερχόμενη κυβέρνηση έπληξαν με πυρά πυροβολικού την πόλη Τάιζ, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε πολίτες, σύμφωνα με κατοίκους και νοσοκομειακές πηγές, ενώ μετά το βομβαρδισμό, ένοπλοι που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση συγκρούστηκαν με στρατιωτικούς, σκοτώνοντας πέντε εξ αυτών και τραυματίζοντας άλλους 15, ενώ υπέστησαν τρεις απώλειες, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Αυτόπτες και αξιωματούχοι είπαν ότι οι μαχητές που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση κατέστρεψαν ένα άρμα του στρατού.

Την Δευτέρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσε τις αρχές της Υεμένης να προσαγάγουν στην δικαιοσύνη όσους ευθύνονται για τα αιματηρά επεισόδια. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη φτωχή χώρα της αραβικής χερσονήσου από τον Ιανουάριο, όταν άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης του Σάλεχ