Στη διάψευση της αποστολής επιπλέον στρατευμάτων προχώρησε χθες η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, μετά τους ισχυρισμούς από μέρους της Μπογκοτά πως το Καράκας «ανέχεται» την παρουσία ανταρτών στο έδαφος της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε πως τη Δευτέρα ο Φράνκλιν Μάρκες, αξιωματικός της εθνοφρουράς, είχε δηλώσει ότι περίπου 1.000 μέλη της δύναμης αναπτύχθηκαν το Σαββατοκύριακο κατά μήκος της μεθορίου Βενεζουέλας και Κολομβίας, αλλά χθες, κυβερνητικό ανακοινωθέν ανέφερε, επικαλούμενο τον ίδιο αξιωματικό, ότι δεν στάλθηκαν ενισχύσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Μάρκες, «Δεν στάλθηκαν ενισχύσεις κανενός είδους, δεν υπάρχει καμιά προετοιμασία από μέρους του στρατού και το προσωπικό μας είναι το ίδιο όπως όλη τη χρονιά».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες η κυβέρνηση Τσάβες ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο για τον τερματισμό της διένεξης που έχει οδηγήσει τις διμερείς σχέσεις σε νέο ναδίρ. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Κολομβίας απέρριψε κάθε πιθανότητα να αρχίσει διάλογο οποιουδήποτε είδους με τους αντάρτες.