Την ίδρυση ενός ταμείου αρωγής για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες ταραχές στο Λονδίνο θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η αντίδραση του κυβερνητικού συνασπισμού Συντηρητικών-Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχει επικεντρωθεί ως επί το πλείστον στην έντονη καταδίκη των ταραξιών, ενώ ελάχιστα μέτρα έχουν ληφθεί για να ενισχυθεί η αστυνόμευση.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα τις περιοχές εκείνες που υπέστησαν τα σοβαρότερα επεισόδια και να συνεχιστεί η ανάπτυξη» είπε η πηγή. Το νέο ταμείο στοχεύει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε περιοχές του Λονδίνου όπως το Τότεναμ , απ΄όπου ξεκίνησαν οι ταραχές, και το Κρόιντον.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επίσης την δημιουργία 11 εμπορικών ζωνών που θα υπόκεινται σε χαμηλότερη φορολόγηση σε όλη τη Βρετανία. Έτσι θα δημιουργηθούν 30.000 θέσεων εργασίας μέχρι τις επόμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2015.

Τα επεισόδια που αμαύρωσαν την εικόνα του Λονδίνου και της αστυνομίας προκάλεσαν υλικές ζημιές ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών, καθώς καταστήματα πυρπολήθηκαν και πολλά από αυτά λεηλατήθηκαν.