Εξακολουθεί ο Αραβικός Σύνδεσμος να υποστηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη για την επιβολή της ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού του λιβυκού εναέριου χώρου, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ.

Ο γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου τόνισε ότι δεν θέλει οι αεροπορικές επιδρομές να πλήττουν αμάχους και μετά τη δήλωση αυτή είχε συνομιλία με τον Χέιγκ.

«Φυσικά εξέφραζε τις ανησυχίες τους, όπως και όλοι μας, για πιθανές απώλειες μεταξύ των αμάχων», δήλωσε ο Χέιγκ στο ραδιοφωνικό δίκτυο BBC 4, προσθέτοντας: «Δεν διέγνωσα οποιαδήποτε χαλάρωση της απόφασής τους για την εφαρμογή της απόφασης του ΟΗΕ».

Η Γερμανία θεωρεί από την πλευρά της ότι οι χθεσινές επικριτικές δηλώσεις του Αμρ Μούσα ενισχύουν τη στάση που τήρησε ως προς τη στρατιωτική επιχείρηση, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε.

«Είπαμε σαφώς από την αρχή ότι δεν θα συμμετάσχουμε» σε αυτές τις ενέργειες του διεθνούς συνασπισμού, δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «Αυτό σημαίνει ότι εκτιμούμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι… και όταν ακούμε αυτά που δήλωσε χθες ο Αραβικός Σύνδεσμος, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι είχαμε λόγους για να ανησυχούμε».

Δείτε το γράφημα