Οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζουν και πάλι με πυρά πυροβολικού τη Ζαουίγια και έχουν περικυκλώσει την πόλη αυτή στη δυτική Λιβύη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα.

Το Αλ-Τζαζίρα δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση εναντίον της πόλης, η οποία υπήρξε το επίκεντρο σκληρών συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους εξεγερμένους. Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με κατοίκους της Ζαουίγια με τους οποίους μιλούσαν οι δημοσιογράφοι.

Στην Τρίπολη το καθεστώς της πόλης διέψευσε επισήμως ότι υπήρξε πρόταση του Μουαμάρ Καντάφι προς την αντιπολίτευση για διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται τονίζοντας ότι «πρόκειται για ανοησίες. Είναι τόσο εξοργιστικό να σχολιάζει κανείς τέτοια σκουπίδια».

Στη συνέχεια , το Al Arabiya μετέδωσε δήλωση του εκπροσώπου του λιβυκού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία, οι κατηγορίες του Εθνικού Λιβυκού Συμβουλίου δεν χρήζουν απαντήσεως.

Στη Βεγγάζη, έδρα της αντιπολίτευσης, το Εθνικό Συμβούλιο απέρριψε κάθε ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, προσθέτοντας ότι εάν ο Καντάφι παραιτηθεί και εγκαταλείψει τη χώρα, δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.