Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια πριν από λίγη ώρα ακούστηκαν σφοδρά πυρά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, όπου συγκεντρώνονται για δέκατη ημέρα οι διαδηλωτές που ζητούν από τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να εγκαταλείψει την εξουσία.

Παράλληλα και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν ότι σφοδρά πυρά ακούστηκαν στα περίχωρα της πλατείας, στο κέντρο του Καΐρου, η οποία αποτελεί το θέατρο των συμπλοκών μεταξύ υποστηρικτών του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Τα πυρά άρχισαν γύρω στις 14:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου, η οποία βρίσκεται πάνω από ένα τμήμα της πλατείας Αμπντελμόνεϊμ Ριάντ. Η πλατεία αυτή αποτελεί επέκταση της πλατείας Ταχρίρ, συμβολικού τόπου της αιγυπτιακής εξέγερσης. Τα πυρά διήρκεσαν μερικά λεπτά.

Στη διάρκεια της νύχτας, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ένοπλες συγκρούσεις στον τομέα αυτόν του Καΐρου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Άχμαντ Σαφίκ δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να μεταβεί στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο του Καΐρου, όπου πραγματοποιούνται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, για να μιλήσει με τους διαδηλωτές, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA επικαλούμενο δηλώσεις του.

Ο Σαφίκ δήλωσε στον αιγυπτιακό και τον αραβικό Τύπο ότι μίλησε τηλεφωνικώς στη διάρκεια της νύχτας με έναν αριθμό νεαρών διαδηλωτών της πλατείας Ταχρίρ και δήλωσε έτοιμος να μεταβεί στην πλατεία για να μιλήσει με τους διαδηλωτές, διευκρίνισε το MENA.