Η αστυνομία του Καΐρου συνέλαβε σήμερα τρεις δημοσιογράφους της κρατικής πολωνικής τηλεόρασης (TVP), όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του σταθμού, Πιοτρ Κρίζιακ. «Ο δημοσιογράφος της TVP Πιοτρ Γκορέτσκι, ο εικονολήπτης του και ο ηχολήπτης του συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δεν έχουμε άλλες λεπτομέρειες» δήλωσε. Νωρίτερα δύο άλλοι εικονολήπτες της TVP είχαν κρατηθεί σήμερα από το πλήθος και συλληφθεί από αστυνομικούς κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, πριν αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε ένας απ’ αυτούς. «Η αστυνομία μας συνέλαβε. Είδαν όλα τα έγγραφά μας και το υλικό μας. Έκαναν ζημιές στην κάμερά μας. Στη συνέχεια μας μετέφεραν στο τμήμα και ανακριθήκαμε από στρατιωτικούς. Έκοψαν τα τηλέφωνά μας. Στη συνέχεια ήρθε ο διοικητής τους και μας άφησαν ελεύθερους» αφηγήθηκε ο Κριστόφ Κολόζιονεκ.

Ξένοι και αιγύπτιοι δημοσιογράφοι δέχθηκαν επιθέσεις στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων στο Κάιρο και η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων ανακοίνωσε πως πρόκειται για προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει «καθολική λογοκρισία και εκφοβισμό».

Στο πλαίσιο των επιθέσεων αυτών, η τηλεόραση του Reuters μετέδωσε πως ένα συνεργείο της ξυλοκοπήθηκε σήμερα κοντά στην πλατεία Ταχρίρ ενώ κινηματογραφούσε ένα ρεπορτάζ για τα καταστήματα και τις τράπεζες που υποχρεώθηκαν να κλείσουν στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) αναφέρει πως αστυνομικοί με πολιτική περιβολή επιτέθηκαν στα γραφεία μιας εφημερίδας του Καΐρου, ενώ πραγματοποιήθηκαν επίσης επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων από αμερικανικά και ευρωπαϊκά δίκτυα.