Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των τραυματιών από τις βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Καθημερινή» Πέτρο Παπακωνσταντίνου και τον φωτορεπόρτερ της εφημερίδας «Το Βήμα» Γιώργο Μουτάφη.

Όπως αφηγήθηκε ο Π. Παπακωνσταντίνου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τον τραυμάτισαν ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο στο πόδι και επιχείρησαν να τον απομακρύνουν από την πλατεία παρότι εξηγούσε πως είναι δημοσιογράφος και επιχειρούσε να καλέσει την ελληνική πρεσβεία.

Παρότι εκτός κινδύνου ο Π. Παπακωνσταντίνου δεν μπορούσε να αποχωρήσει καθώς η αστυνομία του έχει κρατήσει το διαβατήριό του.

«Φωτογράφιζα τις πρωινές συγκρούσεις μπροστά από το αιγυπτιακό μουσείου, όταν ξαφνικά, με τράβηξαν προς το μέρος τους οι υποστηρικτές του Μουμπάρακ και άρχισαν να με χτυπούν. Με τελάρα, ξύλα, γροθιές», διηγείται ο Γιώργος Μουτάφης στο tovima.gr.

«Mubarak is not a problem. You are» (Ο Μουμπάρακ δεν είναι πρόβλημα. Εσείς είστε), μου είπε ένας και με το μαχαίρι που κρατούσε μου έκοψε το λουρί της φωτογραφικής μηχανής. Κι ενώ ήμουν στο έλεός τους για περίπου 5 λεπτά, εδέησαν οι στρατιώτες που βρίσκονταν ελάχιστα μέτρα από το σημείο να έρθουν και να με τραβήξουν». Η περιπέτεια του Γιώργου Μουτάφη όμως δεν τελείωσε εκεί. «Με οδήγησαν σε ένα κρατητήριο, κάμποσα μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Εκεί μάλιστα μου επέστρεψαν οι στρατιώτες τις φωτογραφικές μηχανές και τα χαρτιά μου, πλην του κινητού, που μου είχαν κλέψει οι διαδηλωτές».

Στο ίδιο μπουντρούμι ο Γιώργος Μουτάφης συναντήθηκε και με τον απεσταλμένο της «Καθημερινής», ο οποίος χτυπήθηκε το πρωί, ευτυχώς επίσης όχι σοβαρά.