Ο Sean «Diddy» Combs βρέθηκε για ακόμη μία φορά ενώπιον του δικαστηρίου την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη, με την εισαγγελία να παρουσιάζει νέα στοιχεία που ενισχύουν τη θέση της κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, αποκαλύφθηκε ότι η αστυνομία εντόπισε συνολικά 96 ηλεκτρονικές συσκευές στα σπίτια του Combs στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες, καθώς και σε έναν ιδιωτικό αερολιμένα στη Φλόριντα, κατά τη διάρκεια εφόδου τον περασμένο Μάρτιο. Επιπλέον, όταν ο καλλιτέχνης συνελήφθη, βρέθηκαν ακόμη τέσσερις συσκευές στην κατοχή του.

Σύμφωνα με το okmagazine η βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ, Emily Johnson, ανέφερε πως ορισμένες από τις συσκευές περιέχουν 90 terabytes πληροφοριών, χαρακτηρίζοντας την ποσότητα αυτή «εξαιρετική». Η τεχνολογική ομάδα εξακολουθεί να επεξεργάζεται τα δεδομένα και να προσπαθεί να αντλήσει περαιτέρω πληροφορίες που ίσως αποδειχθούν κρίσιμες.

Ο διάσημος ράπερ κατηγορείται από τις 16 Σεπτεμβρίου για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία μέσω βίας, απάτη και εξαναγκασμό, καθώς και μεταφορά για εκμετάλλευση σε πορνεία. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του να εξασφαλίσει την αποφυλάκιση με εγγύηση, ο δικαστής Arun Subramanian αποφάσισε ότι θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι την επίσημη δίκη του, που ορίστηκε για τις 5 Μαΐου 2025.

Στην ακρόαση παρευρέθηκαν μερικά από τα επτά παιδιά του Combs και η μητέρα του, δείχνοντας τη στήριξή τους στον γνωστό παραγωγό. Παράλληλα, η υπεράσπιση του καλλιτέχνη κατέθεσε νέο αίτημα για διεξαγωγή ακροαματικής διαδικασίας εναντίον του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως η διαδικασία της έρευνας παραβίασε τα δικαιώματα του πελάτη τους.

Η υπόθεση συνεχίζει να απασχολεί τα μέσα και το κοινό, με τις εξελίξεις να αναμένονται κρίσιμες τους επόμενους μήνες.