Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ έκανε χθες θριαμβευτική είσοδο στο συνέδριο της παράταξής του στο Μιλγουόκι, με επίδεσμο στο αυτί, υπό εκκωφαντικές επευφημίες των παριστάμενων, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι.

Ο πρώην πρόεδρος, που σώθηκε το Σάββατο για μερικά χιλιοστά από την απόπειρα δολοφονίας του, ύψωσε τη γροθιά του προσερχόμενος στην αίθουσα όπου διεξάγεται το συνέδριο του κόμματος, επευφημούμενος από τους συνέδρους που τον ονόμασαν και τυπικά νωρίτερα υποψήφιο της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Αφού χαιρέτισε στελέχη του κόμματος κάθισε, χωρίς να εκφραστεί, υπό το βλέμμα ιδίως του Τζ. Ντ. Βανς, του γερουσιαστή του Οχάιο που επέλεξε για να γίνει αντιπρόεδρός του σε περίπτωση νίκης του.

Νωρίτερα, ο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ είχε επιλέξει τον γερουσιαστή Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς (Τζ. Ντ. Βανς) ως τον αντιπρόεδρό του σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

«Έπειτα από μακρά διαβούλευση και σκέψη, λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών, αποφάσισα ότι ο πλέον κατάλληλος να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ είναι ο γερουσιαστής Τζ. Ντ. Βανς από την σπουδαία πολιτεία Οχάιο», έγραψε απόψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Σε ηλικία μόλις 39 ετών, ο Βανς θεωρείται ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικάνων, και επιλέχθηκε στο πλευρό του Τραμπ σε αυτήν την εκλογική κούρσα.