Έτοιμη για το debate είναι η Καμάλα Χάρις εναντίον του Τζέι Ντι Βανς όπως διαβεβαίωσαν πηγές από την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Η Χάρις φέρεται πως τηλεφώνησε στον Ντι Βανς για να τον συγχαρεί για την επιλογή του ως υποψήφιου συντρόφου του Ντόναλντ Τραμπ και η ίδια κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας εξέφρασε την ελπίδα της ώστε να δεχτεί να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ του CBS News.

Πριν από μήνες, η καμπάνια των Μπάιντεν-Χάρις αποδέχθηκε πρόσκληση από το CBS News για να συζητήσει ο αντιπρόεδρος με τον πιθανό υποψήφιο σύντροφο του Τραμπ στις 23 Ιουλίου ή στις 13 Αυγούστου. Η εκστρατεία του Τραμπ δεν δεσμεύτηκε ποτέ.

«H αντιπρόεδρος Χάρις είναι έτοιμη να συζητήσει με τον Τζέι Ντι Βανς. Έχουμε αποδεχτεί την πρόταση του CBS News», δήλωσε ο Τ.Τ. Ντάκλο, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν, σε τηλεφώνημα που έκανε με δημοσιογράφους το απόγευμα της Δευτέρας.

Με το ρεπουμπλικανικό ψηφοδέλτιο να έχει κλειδώσει, η εκστρατεία του Μπάιντεν επανέφερε την πρόκληση και έθεσε το βάρος στην εκστρατεία του Τραμπ να συμφωνήσει.