Μετά την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα, η οικογένεια του Τζο Μπάιντεν τον παρότρυνε να παραμείνει στην κούρσα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, ανώτεροι Δημοκρατικοί και δωρητές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον τρόπο με τον οποίο τον προετοίμασε το επιτελείο του για την τηλεμαχία.

Η οικογένεια του προέδρου των ΗΠΑ μαζεύτηκε στο Καμπ Ντέιβιντ την Κυριακή, όπου οι συζητήσεις φέρεται να περιστράφηκαν γύρω από το πολιτικό του μέλλον. Είχε προηγηθεί η πολυήμερη αυξανόμενη πίεση προς τον Μπάιντεν, μετά από ένα ντιμπέιτ στο οποίο η μέτρια εμφάνισή του ανέδειξε τα τρωτά του σημεία και έκανε ειδικούς, μέσα ενημέρωσης και ψηφοφόρους να τον καλέσουν να αποχωρήσει, σημειώνει ο βρετανικός Guardian.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Καμπ Ντέιβιντ -στην οποία συμμετείχαν η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του προέδρου- η οικογένεια του Μπάιντεν τού είπε ότι μπορεί ακόμη να δείξει στους Αμερικανούς ότι είναι ικανός να υπηρετήσει άλλα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τους New York Times.

Αν και η οικογένειά του φέρεται να είχε επίγνωση της κακής του επίδοσης, συνεχίζουν επίσης να πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο πρόσωπο για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τζο Μπάιντεν

Το Associated Press ανέφερε ότι οι ισχυρότερες φωνές που παρακαλούσαν τον Μπάιντεν να αντισταθεί στις πιέσεις να παραιτηθεί ήταν η σύζυγός του, Τζιλ, και ο γιος του Χάντερ, ο οποίος τον περασμένο μήνα έγινε το πρώτο παιδί εν ενεργεία προέδρου που καταδικάστηκε για κακούργημα, αφού οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο διότι είπε ψέματα σχετικά με παράνομη χρήση ναρκωτικών όταν αγόρασε ένα πιστόλι το 2018.

Το ταξίδι στο Καμπ Ντέιβιντ είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, προκειμένου να φιλοξενήσει μια φωτογράφιση με την Annie Leibovitz για το επερχόμενο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών.

Οι συγγενείς του προέδρου φέρεται επίσης να επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο οι στενότεροι σύμβουλοί του τον είχαν προετοιμάσει για το ντιμπέιτ.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Μπάιντεν, που ακουγόταν βραχνός, δεν ήταν ο καλύτερός του ευατός και μερικές φορές δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις προτάσεις του. Ο αντίπαλός του, Ντόναλντ Τραμπ, προέβη σε μια σειρά από ψευδείς δηλώσεις, μεταξύ των οποίων και ισχυρισμούς ότι στην πραγματικότητα κέρδισε τις εκλογές του 2020, τις οποίες ο Μπάιντεν δεν κατάφερε να αντικρούσει.