Μια γυναίκα οπλισμένη με μαχαίρι σκότωσε σήμερα δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τέσσερις σε δημοτικό σχολείο στην κεντρική Κίνα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV, επικαλούμενη την τοπική αστυνομία. Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι στην πόλη Γκουισί στην επαρχία Τσιανγκσί, σύμφωνα με το CCTV.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παρά την επέμβαση των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, ανέφερε το κανάλι. Άλλοι έξι φέρουν «μικρές γρατσουνιές».

Το CCTV δεν προσδιόρισε την ηλικία των θυμάτων.

Η ύποπτη, μια 45χρονη με το επώνυμο Παν, συνελήφθη από την αστυνομία και εις βάρος της διατάχθηκε έρευνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι πολύνεκρες επιθέσεις είναι σπάνιες στην Κίνα, μια χώρα που απαγορεύει στους πολίτες της να κατέχουν πυροβόλα όπλα, αλλά ένα κύμα επιθέσεων με μαχαίρι έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια. Στις αρχές Μαΐου, επίθεση με μαχαίρι άφησε πίσω της δύο νεκρούς και 21 τραυματίες σε νοσοκομείο στην επαρχία Γιουνάν (νοτιοδυτικά).

Τον Αύγουστο του 2023 στην ίδια επαρχία, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε από άνδρα με ιστορικό ψυχικών διαταραχών.

Πηγή: ΑΠΕ