Ένας άντρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος την Τετάρτη για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού για τη βίαιη δολοφονία της συζύγου του, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, πνίγηκε κατά λάθος σε μια μπανιέρα. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο David Tronnes, 55 ετών, χτύπησε και στραγγάλισε μέχρι θανάτου τη Shanti Cooper-Tronnes τον Απρίλιο του 2018 στο σπίτι τους στο προάστιο Delaney Park του Ορλάντο, το οποίο βρισκόταν στη διαδικασία ανακαίνισης, ανέφερε το Law&Crime.

Ο σύζυγος κάλεσε το 100, ισχυριζόμενος ότι επέστρεψε στο σπίτι από τη βόλτα με τα σκυλιά του και βρήκε τη γυναίκα του αιμόφυρτη σε μια μπανιέρα μερικώς γεμάτη με νερό.

Όμως οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν την 39χρονη παντρεμένη μητέρα εντελώς στεγνή λίγα λεπτά αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης μετά τη σύλληψή του τον Αύγουστο του 2018, ένας ντετέκτιβ κατηγόρησε τον Tronnes ότι προσποιήθηκε ότι έκλαιγε για τον θάνατο της συζύγου του και ότι δεν έδειξε «ούτε ίχνος μεταμέλειας».

Στο δικαστήριο την Τετάρτη, ο Tronnes εμφανίστηκε με δακρυσμένα μάτια καθώς οι εισαγγελείς και οι συνήγοροι υπεράσπισης εκφωνούσαν τις τελικές τους αγορεύσεις.

«Της επιτέθηκαν βάναυσα και στη συνέχεια τη στραγγάλισαν», δήλωσε ένας εισαγγελέας της πολιτείας για την Cooper-Tronnes.

Η νεκροψία διαπίστωσε ότι η γυναίκα χτυπήθηκε στο κεφάλι με τέτοια δύναμη που το κρανίο της ράγισε, πριν πνιγεί μέχρι θανάτου.

«Αυτό είναι προσωπικό», είπε ο εισαγγελέας, αναφερόμενος στον τρόπο θανάτου του θύματος.

Αφού σκότωσε τη σύζυγό του στην κρεβατοκάμαρα, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Tronnes προσπάθησε να καθαρίσει τη σκηνή σκουπίζοντας τις κηλίδες αίματος για να κάνει τον θάνατο της Cooper-Tronnes να φανεί σαν ατύχημα.

Η ομάδα υπεράσπισης του Tronnes προσπάθησε να υποβαθμίσει τα στοιχεία της πολιτείας ως έμμεσα – και ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία του Ορλάντο μπέρδεψε την έρευνα για τη δολοφονία. «Αν το ισχυρότερο κομμάτι της υπόθεσής σας είναι ότι δεν κλαίει αρκετά ή ότι δεν υπάρχει αρκετό νερό στο πάτωμα, τότε αυτό δεν είναι απόδειξη πέραν πάσης αμφιβολίας», δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του κατηγορουμένου, σύμφωνα με το ClickOrlando.

Οι εισαγγελείς είπαν στο δικαστήριο ότι το ζευγάρι, που γνωρίστηκε το 2013 σε ιστοσελίδα γνωριμιών και είχε ενωθεί με τα δεσμά του γάμου ένα χρόνο πριν από το θάνατο της Cooper-Tronnes, είχε συζυγικά προβλήματα και διαφωνίες. Ο Tronnes ξόδεψε χιλιάδες δολάρια σε ανακαινίσεις σπιτιών και ήλπιζε να εμφανιστεί στο ριάλιτι «Zombie House Renovations», αλλά η σύζυγός του αρνήθηκε, είπαν οι εισαγγελείς.

«Η άρνηση της Cooper-Tronnes να εμφανιστεί στο ριάλιτι αναστάτωσε τον Tronnes σε σημείο που οδήγησε στη δολοφονία της», ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα σε δελτίο τύπου. Ο Tronnes δεν κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης του και η υπεράσπιση δεν κάλεσε μάρτυρες στο εδώλιο.

Οι ένορκοι χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να καταδικάσουν τον Tronnes μετά από μια δίκη που διήρκεσε μια εβδομάδα. Ο δικαστής καταδίκασε τον σύζυγο σε ισόβια κάθειρξη, αφού η θανατική ποινή αποσύρθηκε από το τραπέζι μετά από αίτημα της οικογένειας του θύματος.