Υλικά για 2-4 άτομα
2 φύλλα σφολιάτα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια μαρμελάδα της επιλογής σας
Για τη διακόσμηση
Αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14×16 εκ. Στο κάτω μέρος του τριγώνου, απλώνουμε τη γέμιση με τη μαρμελάδα και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.
Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.