Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ενσωματώνουμε δουλεύοντάς το με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε το κρόκο αυγού, το αλάτι και το νερό σιγά-σιγά συνεχίζοντας να το δουλεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη λίγο σφικτή. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το ζαμπόν.
Φτιάχνουμε πρώτα τη πίτα:
Βουτυρώνουμε τη ταρτιέρα μας. Ανοίγουμε με το πλάστη τη ζύμη και τη στρώνουμε μέσα. Τη τρυπάμε ελαφρά με ένα πηρούνι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 175ο C. Τη ψήνουμε στο κάτω μέρος-μάτι του φούρνου και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, τότε την βγάζουμε.
Προσθέτουμε το ζαμπόν και το κεφαλοτύρι μας και γεμίζουμε μέχρι πάνω με τη γέμιση. Προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρί τριμμένο και ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο C για 25-30 λεπτά.
Αποσύρουμε και και τη βγάζουμε από το σκεύος. Σερβίρουμε ζεστή.
Συστατικά
(για μία στρογγυλή φόρμα)
για τη ζύμη:
1 ½ φλυτζ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο
1 κρόκο αβγού
νερό
αλάτι
για τη γέμιση:
150 γρ. κρέμα γάλακτος
90 χλ. γάλα
1 αβγό
10 γρ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 φέτες ζαμπόν
80 γρ. κεφαλοτύρι
Πηγή: thefoodproject.gr