Εύκολο, νόστιμο και αρκετά γρήγορο φαγητό…
Υλικά:
4 χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι,
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού ξερό δυόσμο
νερό
σπορέλαιο για τηγάνισμα
500 γρ κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι
Εκτέλεση:
Σε τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σωτάρετε τα λουκάνικα. Σε ένα ταψί ρίχνεται την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο,τη ζάχαρη και περίπου δύο ποτήρια νερό. Προσθέτετε και τα λουκάνικα μαζί με το λάδι που τα σωτάρατε.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο στους 170 βαθμούς και το αφήνεται να βράσει. Ρίχνετε το κριθαράκι και προσθέτετε λίγο νερό ακόμα (αν χρειάζεται).
Αφήνεται να ψηθεί το φαγητό και να είναι «μελάτο» (όχι τελείως στεγνό). Το βγάζετε από το φούρνο αφήνετε λίγο να κρυώσει και το σερβίρετε με τριμμένο τυρί πεκορίνο.
Πηγή: sintagespareas.gr