Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι νύφες φορούν πέπλο κι από πού έχει ξεκινήσει αυτή η παράδοση; Αυτό το αξεσουάρ δεν ξεκίνησε ως μια απλή αισθητική προσθήκη, αλλά έχει κι άλλα αίτια κι άλλους λόγους, σύμφωνα με την παράδοση.
Η προέλευση του πέπλου χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, όταν οι γυναίκες την ημέρα του γάμου τους, φορούσαν ένα κόκκινο αξεσουάρ στο κεφάλι τους το οποίο λεγόταν flammeum. Σκοπός του flammeum, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν να αποκρούει τα «κακά πνεύματα». Φορώντας το η νύφη και γενικά το ζευγάρι κρατά μακριά ο,τι αρνητικό θα μπορούσε να χαλάσει το γάμο.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Bustle, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για τους οποίους το αξεσουάρ που φτάνει ως το δάπεδο προστέθηκε στο ντύσιμο της νύφης: Αν μια γυναίκα αποφάσιζε ότι δεν ήθελε να παντρευτεί, το μακρύ της πέπλο θα έκανε πιο δύσκολο να ξεφύγει από το γαμπρό, συνήθως έναν άνδρα που δεν γνώριζε πριν από την τελετή.
Εκτός όμως από αυτούς τους λόγους, έχουν αναφερθεί κι άλλοι, όπως για παράδειγμα ότι η νύφη φορούσε πέπλο για να κρύψει το πρόσωπό της από το μελλοντικό σύζυγο. Κάτι άλλο που έχει αναφερθεί επίσης είναι ότι το πέπλο συμβόλιζε σε κάποιες νύφες την αγνότητά της, ενώ άλλοι το βλέπουν ως ένδειξη ιδιοκτησίας και ως «δώρο» προς το νέο σύζυγο.
Υπάρχει ωστόσο και η άλλη θεωρία, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, στην εβραϊκή πίστη το πέπλο ήταν μια ένδειξη ότι ο γαμπρός δεν παντρεύεται τη νύφη για την ομορφιά της και την εξωτερική της εμφάνιση.