Κρουασανάκια αλμυρά ή γλυκά, αναλόγως την όρεξη σας…

Υλικά:

1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 φλυτζάνι γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κιλό αλεύρι (περίπου)
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. βιτάμ (για το ταψί)

Για την γέμιση
κουβερτούρα ή μερέντα ή τυρί με αυγό κ λίγο πιπέρι ή οτι θέλουμε.

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε το γάλα, το σπορελαίο και διαλύουμε την μαγια.

2. Προσθέτουμε όσο αλέυρι χρειάζεται για να δημιούργησουμε την ζύμη μας, όχι πολύ σφικτή και αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.

3. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια.

4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε ένα στρόγγυλο φύλλο, όχι πολύ λεπτό.

5. Χωρίζουμε στα τέσσερα.

6. Στην συνέχεια δημιούργουμε δώδεκα τριγωνάκια.

7. Βάζουμε στην άκρη την γέμιση μας.

8. Κλείνουμε την γέμιση με τις άκρες.

9. Τυλίγουμε μία φορά για να κλείσουμε την γέμιση μας.

10. Τυλίγουμε το κρουασάν.

11. Τα τοποθετούμε στο ταψί, όχι πολύ κοντά μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.

12. Βάζουμε κομμάτια απο το βούτυρο ανάμεσα στα κρουασάν και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσουν.

13. Μόλις τα βγάλουμε, αφηνουμε να κρυώσουν και να απορροφήσουν όλο το βούτυρο. Αν μείνουν τα βάζουμε και σε πιάτο για να σερβίρουμε…

Πηγή: sintagespareas.gr