Σκέφτεστε να φτιάξετε ένα γλυκό, που να ταιριάζει στην εποχή; Τότε ο συνδυασμός του παγωτού με τα μπισκότα είναι ό,τι καλύτερο!
Υλικά
• 3 αβγά
• 3 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα πλήρες
• 350 ml κρέμα γάλακτος
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 2-3 χαρτάκια βανίλιας
• ½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Για το σερβίρισμα
• μερικά μαλακά μπισκότα σοκολάτας
• σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ανοίξει λίγο το χρώμα τους.
Βάζετε το γάλα, τη χτυπημένη μαστίχα και τη μισή κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά και όταν ζεσταθεί, προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα, χωρίς να πάρει βράση (πρέπει να σκεπάζει το πίσω μέρος του κουταλιού).
Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια, χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες, μέχρι να πήξει ελαφρά, και την προσθέτετε στο μείγμα του παγωτού.
Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το παγώνετε. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, το βάζετε σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη, για 4 ώρες. Το βγάζετε από την κατάψυξη, το χτυπάτε με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μία ακόμη φορά.
Πριν σερβίρετε το παγωτό, το αφήνετε εκτός κατάψυξης για 5′ να μαλακώσει, και ζεσταίνετε λίγο τα μπισκότα σε φούρνο μικροκυμάτων.
Τοποθετείτε σε ένα πιάτο 1 μπισκότο και από πάνω βάζετε 2 μικρές μπάλες παγωτό βανίλια. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο μπισκότο και περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: myworld