Για να φτιάξετε μια κρέμα νύχτας για κανονικές επιδερμίδες θα χρειαστείτε ένα ασπράδι αυγού, μισή κούπα ελαιόλαδο και μισό αγγούρι ψιλοκομμένο.

Εκτέλεση: Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα παραπάνω συστατικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Απλώνετε το μίγμα στο πρόσωπό σας και το αφήνετε για 20-30 λεπτά. Αφαιρείτε την κρέμα με μια στεγνή πετσέτα.

Κρέμα νύχτας για λιπαρές επιδερμίδες:
3 κουταλιές κερί άσπρο
1/2 της κούπας ελαιόλαδο
1/4 της κούπας άσπρο ξύδι
1/4 της κούπας νερό

Εκτέλεση: Ρίχνετε το κερί και το λάδι μέσα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε το ξύδι και το νερό και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει πριν το εφαρμόσετε στο πρόσωπο. Απλώνετε την κρέμα στο πρόσωπο και την αφήνετε για 20΄. Αφαιρείτε την κρέμα με μια στεγνή πετσέτα.

Κρέμα νύχτας για ευαίσθητες επιδερμίδες:
2 κούπες ελαιόλαδο
1 κούπα ροδόνερο
2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα

Εκτέλεση: Ρίχνετε τα μήλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πάστα και στη συνέχεια προσθέτετε στο μίγμα το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνετε στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζετε το μίγμα από την φωτιά και προσθέτετε το ροδόνερο.
Το αφήνετε να κρυώσει πριν το εφαρμόσετε στο πρόσωπο. Απλώνετε την κρέμα στο πρόσωπο και την αφήνετε για 20-30΄.

Κρέμα νύχτας για ξηρές επιδερμίδες:
1/4 της κούπας ροδόνερο
2 κουταλιές άσπρο κερί
1/2 της κούπας αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση: Μέσα σε μπεν μαρί λιώνετε το κερί και το αμυγδαλέλαιο. Στην συνέχεια προσθέτετε το ροδόνερο και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Απλώνετε την κρέμα στο πρόσωπο και την αφήνετε για 20-30΄.

Tip: Την κρέμα που θα περισσέψει μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να την ξαναχρησιμοποιήσετε. Αν δείτε πως η κρέμα αρχίζει να μυρίζει ή να αλλάζει χρώμα είναι καιρός να την πετάξετε.

Πηγή: aesthetics-soo.blogspot