Οι επιχειρηματίες πολλές φορές καλούνται να παίρνουν μέρος σε σκληρές διαπραγματεύσεις.

Όταν μάλιστα μιλάμε για μερικούς από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματικούς ομίλους στον κόσμο, τότε σε αρκετές περιπτώσεις πέρα από τις συμφωνίες που κλείνονται, σημαντικό ρόλο παίζει και το μέρος… όπου δίνει κανείς τα χέρια.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο ονειρικούς (ας αφήσουμε τα χρήματα απ’ έξω) προορισμούς για επιχειρηματικές αποδράσεις, με τη «σφραγίδα» του Lonely Planet.

1. Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru, Μαλδίβες

Το Four Seasons Resort Maldives διαθέτει αρκετά δωμάτια-αίθουσες συνεδριάσεων, ενώ προσφέρει και ιδιωτική, αεροπορική μεταφορά στους πάμπλουτους επισκέπτες του από την πρωτεύουσα Malé.

Ολοκληρώστε την επιχειρηματική σας συνάντηση και στη συνέχεια… μην αντισταθείτε στον πειρασμό να βουτήξετε τα πόδια σας στον Ινδικό Ωκεανό.

2. Chumbe Island Coral Park, Ζανζιβάρη

Μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 14 επισκέπτες, επομένως μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι δε θα σας ενοχλήσει η πολυκοσμία και η βαβούρα που τη συνοδεύει.

Είναι απλό, άνετο και ακολουθεί τις αρχές του οικολογικού τουρισμού.

3. Castle Leslie ή Tankardstown,Ιρλανδία

Λόγω καιρού η Ιρλανδία είναι μάλλον ένα από τα πιο κατάλληλα μέρη για σκληρές διαπραγματεύσεις, καθώς ενδείκνυνται για να… μένετε μέσα.

Στο Castle Leslie μπορούν να διοργανωθούν μεγάλα επιχειρηματικά συνέδρια, ενώ το Tankardstown είναι μια μικρότερη, εντυπωσιακά ανακαινισμένη γεωργιανή έπαυλη με ξεχωριστή αίθουσα συσκέψεων.

4. Clayoquot Sound, Καναδάς

Στις εκβολές ενός ποταμού στις δυτικές ακτές της Νήσου Βανκούβερ βρίσκεται το Clayoquot Sound Resort, που δεν είναι άλλο από ένα «συγκρότημα»… σκηνών πολυτελείας.

Ενισχύστε το ομαδικό πνεύμα συμμετέχοντας σε κοινές δραστηριότητες όπως: σερφ, καγιάκ, ιππασία κ.ά.

5. Park Hyatt Goa, Ινδία

Στο Park Hyatt Goa μπορεί κανείς να απολαύσει εξαιρετικής ποιότητας φαγητό, στιγμές ηρεμίας στην παραλία και άπλετους χώρους για συναντήσεις και συνέδρια.

Για εκείνους που αναζητούν κάτι ακόμη πιο ιδιαίτερο μπορούν να νοικιάσουν την πολυτελή βίλα Aashyana, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει 13 επισκέπτες ενώ διαθέτει 19 άτομα προσωπικό για να ικανοποιήσουν κάθε τους ανάγκη.

6. Estancia El Rocio, The Pampas, Αργεντινή

Αν μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση αυτό που ζητάτε είναι μια… καλοψημένη μπριζόλα, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

7. Chateau Marmont, Χόλιγουντ, ΗΠΑ

Αν θέλετε να καυχιέστε -πέρα από τα επιχειρηματικά σας επιτεύγματα- και για το ότι έχετε ζήσει κάτι από το θρύλο του Χόλιγουντ, τότε πρέπει να επισκεφτείτε το Chateau Marmont, το οποίο προσφέρει και γραμματειακή υπηρεσία οποιαδήποτε στιγμή τη θελήσετε.